10 juli 2006

Hot Summer, Cool drinks


Sommarvärmen trycker på, varenda por pressar ut svettpärla efter svettpärla. Långs ryggen ett smärre lämmeltåg av svett...

Känslan av en kyld dryck som sköljer ner genom mun och svalg och skänker svalka åt hela kroppen blir påtaglig. Man ser den där typiska reklamfilms-killen som klunkar på en läskeblask som svallar i flaskan i slow-motion. Läskande, förfriskande, fräscht.

Vilken tur då att vi sprang på 2 nyheter i dryckeshyllan. Två oprövade kort som vi var tvungna att svepa i oss. Allt för er säkerhet i sommarvärmen.

Båda 2 kommer från Coca-Cola, denna Dryckernas Dominant. Vi är i skrivandes stund tacksamma för att de släppte dessa två just nu. Det räddade våra liv..eller gav i allafall svalka och släckte törsten.

Mini-MER Hallon Passionsfrukt. Klassisk Stilldrink. Utan tillsatt socker. En dominant smak av hallon med passionsfrukten som liten, egentligen obefintlig, sidekick. Passionsfrukten fyller mer en "gör-drycken-mer-vuxen"-smakgörare. Så det inte blir blaskig hallonsaft. Men det är gott. Påminner om den numera insomnade MER-smaken Hallon Grapefruit

Fanta Free Apple Pear. Fanta Free har ju redan innan skördat segrar med sina sockerfria, sötningsmedels-smaksatta läskedrycker med bara liten hint av den klassiska sötningsmedelsbismaken som annars brukar vara ganska tydlig. Så även här, ingen eller liten smak av sötningsmedel. Däremot en tydlig päronsmak, liknande den i Päron-MER, men med den här tydliga sidekicken "apple" som smakar lite mogna rödgula äpplen. Gott.
(Fanta Free Apple Pear finns just nu på Pressbyrån och Statoil, klassisk lanseringskampanj - att börja med två service-butikskedjor för att sedan rulla ut det i handeln lite senare)

Vi gillar Fanta Free Apple Pear bäst, den blir en återkommande vän i sommarvärmen. Mini- MER Hallon Passionsfrukt är helt okej och ett starkt kort i still-drinks-kriget.

1 kommentar:

Laura sa...

Hmm, hallon/passion har jag inte smakat än, vart rädd att den ska vara väldans sliskig. Men den andra nya light-MER-varianten Mango/citron gillar jag skarpt! Otroligt läskande (om den är iskall) så här på sommaren :).