21 juli 2006

Diplom till Ballerina


Mitt i sommaren gör vi ett snabbt stopp i Ödeshög. Denna metropol och...ja, vad den nu är. Men en helt okej Rasta-restaurang, old-school-style erbjuder man. Murrigt, mumsigt och medelmåttigt. En sjysst lunchbuffé för 72 Nuder-Dollars gjorde inte autostrada-resenärerna besvikna.

Vi som är på genomresa och hade många mil kvar att resa valde rast-aternativet "sträcka på benen" och köpte en glass istället. Rasta/Preem Ödeshög stoltserar med glass från den gamla trotjänaren Triumfglass, numera Diplom-Is.

Det blev en intressant upplevelse där det tänjdes på smaklökarna och inte bara sträcktes på benen...

Triumfglass/Diplom-Is har i samarbete med Göteborgs Kex tagit fram en Ballerina-glass. "Vaniljgräddglass med Ballerina Nougat rippel mellan ett ljust och ett mörkt ballerina kex"

Låter spännande? Japp, det tyckte vi oxå. När man öppnar den inser man att det är en klar utmanare till Gb's "Sandwich". Samma textur på kexet, samma utseende fast med twisten "Ballerina-rippel".

Där GB-sandwichen tar ledningen i detta race, tack vare sin historiska hävd på den svenska glass-kartan så ligger inte Ballerina långt efter. I sista kurvan, för att travestera trav-sporten så kommer Ballerina starkt och utmanar. Rippeln ger en klar fördel gentemot GB-sandwichens ganska "vanliga" vaniljglass. Dock drar det ljusa kexet på Ballerina ner tempot på upploppet då det inte alls svarar upp till smakkraven på ett mjukt kex på glass. Det mörka, som ju är dubbelt på GB-sandwichen, är nästintill ett måste för att hålla hela vägen.

Vi deklarerar "dött lopp" mellan de två, lämnar Ödeshög bakom oss och återkommer snart igen med nya upptäckter.

4 kommentarer:

ondskan sa...

OJOJ!!! Ballerinasandwich låter alldeles för underbart för att förbli oprovat av mig!

fenix sa...

Vi har hittat den på Ica tidigare under sommaren. Makens absoluta favorit, men en smula för sötsliskig för mej. Halva glassen är toppen, sen vill jag inte ha mer... typ som efter tre tuggor Magnum (urk).

Men - till kaffe är den oslagbar!! Då blir den helt perfekt! :)

Benny sa...

Vilken härlig blogg! Ballerinaglassen är jättegod. Diplom-Is är överhuvudtaget en stark glasstillverkare med ordentlig gräddkvot i sina glassar. GB ligger ordentligt efter, men ska ha heder för sin nya kanel-kola-glass. Den är bra!

Fabbe sa...

Vet inte om ni skrivit om det förut, men den glassen som är the shit för mig i sommar är Dumleglassen, lagom stor, med en himmelsk smak, helt perfekt. Dom överimensionerade magnumglassarna känns för mycket White trash liksom