8 juni 2006

Såja!


Snacksbordet kan aldrig bli för stort. Och går det att få det mer hälsosamt, ja då kan man ju inte backa.

Så testa att hälla upp Risentas rostade och saltade Sojabönor. Jäkligt spännande och gott.

"De är läckert rostade och saltade för att få den perfekt frasiga känslan. Risentas rostade sojabönor är både goda och nyttiga... Goda och proteinrika bönor"

Tycker Risenta ja. Men vi tycker så här:

Popcornkärnor representerar lite av det där förbjudna - man vet ju att det inte är bra att sitta o knäcka tänderna på hårda kärnor. Men det är ju så salt och gott. Sojabönorna ligger lite åt samma håll, men med den fördelen att det är skönt krasiga i munnen och inte spräcker premolar 14 o 15...

Salt, bränd smak på ett litet hemmagjort sätt. Och eftersom man "vet" att det är nyttigt så smakar det nyttigare också. Utan att vara tråkigt.

Man kan nästan se sig själv som en sydamerikansk kartellmedlem som hela tiden tuggar på solrosfrön och lite coolt nonchalant spottar ut skalen på marken. Ja, utan att man får gå och spotta ut skal hela tiden - kanske inte riktigt lika socialt accepterat i "Håll Sverige Rent"-samhället...


6 kommentarer:

Elin sa...

Ni är så underbara! Roligare matläsning finns inte nätet! Om det är någon matblogg som förtjänar en plats som stående matkrönikör i en cool tidning så är det ni och bara ni!

Xtian sa...

Elin, vår Elin... Tårar fyller våra ögon, små stolta leenden kryper fram. Att få så fint beröm, från en av våra favoriter - det är stort och det känns.

Du känner ingen på nån "cool tidning"?? : )

Men vi är bara entusiaster med glädje för snabb mat och med nöjda läsare som mål.

Anonym sa...

Har provat dom och kan inte säga dom hör till mina favoriter...
Rostade solroskärnor eller pumpakärnor är däremot riktigt mumsigt, annars är din lokala kines-affär en riktig guldgruva vad det gäller snacks, bland mina favoriter finns beefjerky, seasoned squid( här gäller den hela och inte den processade) och friterade räk-chips.

Runt 40 sa...

anonymous: Det borde vara straffbart att sälja något så ÄCKLIGT som Beef Jerky!

Elin sa...

Tyvärr, jag är inte kompis med någon cool tidning, men jag återkommer givetvis i frågan om jag skulle råka bli bordsplacerad med någon tidningssnubbe på nån middag eller så, då lovar jag att fint förmedla frågan vidare :)

Xtian sa...

anonymous: tack för tips. Vid våra besök i "lokala kines-affärer" så har vi också upptäckt floran av div. tilltugg. Räkchips är kanske inte det vi brinner för.. men skall se om vi vågar oss på att gräva lite mer.

runt40: nja, härom tviste de lärde. Eller snacksnördar som oss, kanske inte "lärde"... Viss beefjerky smakar som hundsnacks och ger en andedräkt därefter medan riktigt sjyssta har en skön köttsmak och fräschör. Åk till USA och gå in på lite bättre bensinmackar - där hittar du en palett av olika jerky att testa. Ja, om du nu vill gräva vidare i detta delikata ämne... Tack för att du engagerar dig!

Elin: tack. Säg till om vi kan göra dig en tjänst nån gång..