10 juni 2006

Juicy Juicy


Malaco släpper en ny linje med snask. Lite bättre, lite fräschare tycks vara känslan man vill förmedla.

"det bästa av tre världar" står det på påsen med Malaco Juicy
- äkta fruktjuicer, check
- inga tillsatta färgämnen, check
- 30% mindre socker, che...vänta nu här....

I den bästa av alla världar är det väl inte 30% mindre socker.
I den bästa av alla världar är det väl inget socker i saker alls, inga artificiella sötningsmedel och allt smakar av honung ändå... (och det flyter smält ost ur kranarna, chips innehåller inget fett, hamburgare får rekommendationen 6-8 om dan av Socialstyrelsen. Men det är en helt annan historia). Nä, den sista "bästa av alla världar" får de minsann ge sig längre ut på landet med, den köper vi inte riktigt.

Men det är god smak. Smakar lite som en bättre variant av det kopie-godis man ibland köpte i Danmark eller Tyskland som barn(om man nu tillbringade delar av sin uppväxt på bilsemester eller liknande), lite segare, lite mindre Gott&Blandat-känsla. Lite mer Haribo-tuggmotstånd, men med en härlig känsla av att nån hällt ett glas med fruktjuice över.

Timingen är ju bra, för det smakar sommargodis som bara den. Den som man kan ha lite svårt för är Persika/Vanilj. Den ser till utseendet ut som nån del till nån pedagogisk leksak på ett budgetansträngt dagis. Känslan är väl åt persikahållet, vilket ju kan verka positivt. Men det är lite "fuzzy"-feeling på fel grej liksom.

Men det kanske inte är så mycket att hänga upp sig på? Vi tror att man gillar det här. Vi tycker att det är helt okej.

5 kommentarer:

Anne sa...

Mmm, jag tyckte de var riktigt goda. Båda smakerna - men "exotisk" var nog snäppet bättre än.. "berry", hette den nog.. Uppätet, glömt :)

ondskan sa...

Nu var det ju inte den bästa av alla världar, utan bara bäst av tre världar. I de två andra världarna kanske det var 50 % MER socker i Malacos blandning! Tänk om!

månbarn sa...

Guben och jag har smakat de där och de var riktigt bra, men bara den exotiska blandningen.

Det jag tänkte säga var om en sak jag precis läste längre bak men som ni troligen aldrig skulle se så det får bli här. Det gällde den här mes-smör/mess-mör-frågan.

Man kan säga det på båda sätten, det är en fråga om dialekt helt enkelt, men messmör är ju en norrländsk grej så jag skulle vilja slå ett slag för uttalet mes-smör. Det är så vi säger det här uppe i norr och det är GOTT! Faktiskt var det messmör, ljusa sommarkvällar och höstfärger vi saknade speciellt när vi bodde nere i Skövde ett tag för ett par år sedan.

Nåväl, slut på den ämnesinkräktningen, men man kanske kan få önska sig en provsmakning? Såg att det har kommit en honungsvariant och vi är för fega för att smaka. Kanske inte är så snabbmatigt men man kan ju köpa färdigskivad limpa och messmör och ta med en engångskniv och gå på picknick. *hrmm*

Xtian sa...

Anne: exakt! Åt Berry efter vi tetsta exotic, Berry kan man hoppa över. Tack för att du läser, du skriver ju själv otroligt bra, så vi är hedrade

Ondskan: det är just därför vi gillar dig så mycket. Du ser ju "beyond" våra skriverier och levererar klokskap och underfundighet. Tack för att du är så genialisk

månbarn: vi har sett Messmör Honung, gått som katten kring het gröt - vågar vi/vågar vi inte... Men eftersom du ber så snällt så får vi minsann testa.
Tack för att du läser och tipsar.

Fabbe sa...

Jag gjorde er sällskap i gruppen testare av den här nya malaco varianten. Jag blev dock besviken, smaken var som utspädd saft och jag antar att det är avsaknaden av socker som gör att den lena mjuka konsistensen försvinner helt. Nu liknas konsistensen främst med elkabel. Nej det här var ingen höjdare, funkar som nödgodis, men ingen kvalitetsprodukt. Kanske funkar på sockerberoende tjejer som vill tro att dom äter nåt nyttigt