28 juni 2006

"Alea Iacta Est!"...


..som Caesar sa när han korsade floden Rubicon för att ta över Rom. Och på tal om Caesar och hans sallad...så är tärningen verkligen kastad.

Hittills har vi testat 4 stycken, känner oss långt ifrån färdiga - men väljer att lämna en kort rapport:

Sandys
- en gammal favorit. Tillsätter dock kyckling och den förkastliga rödlöken som lär uppröra renläriga, men hey, så blir det ibland. Mycket, fräscht och god dressing.

ICAs egna sallad
- "som dom gjort själv". Billig. typ 29 kronor. Hyfsat fräsch, men man vinner på att kolla påsen lite extra för det kan finnas lite bruna kanter på blad etc. Dressingen lämnar allt övrigt att önska vad gäller Caesar, den smakar mer krämig franska örter. God,billig men långt ifrån en "Heureka"-känsla.

Fresco - Café på Grev Turegatan i Stockholm. Caesarn är stor, god dressing, fräsch sallad. Kanske lite för stora hyvelspån av parmesanen, blir lätt övermäktigt ostigt i smaken. Kostar lite mer. Fantastisk frukost by the way.

Lulles Fågel o Vilt, Söderhallarna. 55 kronor för en ordentlig sallad. Stora hemgjorda krutonger. För stora och lite väl skorp-spröda. JÄTTEstora kycklingbitar och hackat bacon som ligger som en våt filt över salladen. Lite för lite dressing som smakar lite för tamt. En god sallad för okej slant. Men höjdarCaesar är det icke.Lulles har annars mycket bra utbud på vilt, rekommenderas i övrigt.


Återkommer med fler å det snaraste. Medan ni väntar på det - var med i vår sommartävling

Inga kommentarer: