23 maj 2006

Wrong and Right - with Black and White


Efter 7 svåra år och utlandsresor och välbehövlig vila så är Redaktionen på plats igen.

Och i vår frånvaro kan man inte annat än glädjas åt alla era kommentarer och er passion för att dela med er av trevliga och otrevliga smakupplevelser.

Och nu skall ni få reda på vad vi tycker.

Black har en vuxen smak, drar åt kaffe nästan. God, även om den mörka chokladen inte har "riktig" mörk choklad-smak. Kan vara gott nån gång en vardagseftermiddag till kaffet.

White. Vår favoritchoklad i många fall. Men icke här. Kanske inte för att det är äckligt, snarare för att de två smakerna inte parar sig på smaklökarnas kärleksbädd.
Det lite salta från knäcken och den mjuka sötman från den vita choklad blir en intetsägande orgie i "kras-och-mjuk-tugg".

Nu till vår konservativa, trångsynta och bakåtsträvande sida: Man skall inte ändra på ett vinnande koncept. En Daim är en Daim är en Daim. Och därmed basta! Vem vill se Kexchoklad med pistagesmak? HallonJapp? Eller varför inte Mariekex med fibrer...? Nähä, tänkte väl det..

Och nu, vår öppna, positiva nyfikna sida: Kul idé, bra att man testar nåt nytt. Så länge man inte tar bort den vanliga Daimen så är det här ju bara ett kul sätt att förnya godishyllan och vår vardag.

Vi kommer att äta den klassiska Daimen, testa vitt en gång till och låta den mörka göra gästspel då och då.

6 kommentarer:

Runt 40 sa...

Men var 17 hittar jag grejerna? Inte i någon av gottekioskerna jag brukar besöka...

Xtian sa...

Vi köpte våra i centrala Stockholm, på en livsmedelsbutik (Vi-kedjan). Har sett dem på ICA och tror att det skymtade en på Pressbyrån...

Runt 40 sa...

Jagar vidare och återkommer med betyg!

Anonym sa...

Hejsan!
Nu skriver jag inte riktigt på rätt plats, men jag kör på ändå!
Ni skrev om den nya, sockerfria oboyen som lanserades för ett tag sedan...Jag har dock inte läst någon recention eftersom den inte fanns i butik när inlägget skrevs. Hursomhelst så ville jag bara meddela att jag har prövat oboyen! (sitter faktiskt med en mugg i denna stund) Desvärre är det inte en trevlig upplevelse. Den äckliga Sötningsmedels-smaken tränger fram, och eftersmaken är allt annat än god. Så originalet är bäst även i detta fallet! Pulvret blandas inte med mjölken heller. Det blir som när man blandar kakao i kall mjölk, dvs mycket svårt att blanda med varann..Ett litet tips till er som ändå har köpt ett paket är att värma oboyen. Då blandas det lätt, och det blir mycket godare! (Nästan som originalet faktiskt) Japp, det var det! Tack för en bra och läsvärd blogg!! Mvh /Linda

Hanna sa...

Prova ballerina citron/lime. Hur gott kan ett kex bli?

Xtian sa...

Linda: vi skrev om Oboy två ggr, den sista hittar du här: http://fastfoodlovers.blogspot.com/2006/04/oboy-sequel.html

Tack för din input!

Hanna: tack för tips.