8 maj 2006

Vi har smakat bakat!


Varför fritera när man kan baka? Så tänkte man i allafall på Bonesto, företaget som inte bara säljer sojabaserade produkter - men oxå "baked snacks" som man kallar det. Ugnsbakade, bara 8% fett. Superkrispiga

Vi fick smaka en av 2 smaker. Salsa. Hetta, luftiga, lite torrt - men en klar vinnare över exempelvis världens tristaste snacks - chilinöten. Eller som ett mycket starkt alternativ till vanliga vickningschips(för övrigt det mest onödiga chipset...någonsin). Torrheten, som inte är av ondo - står sig gott i sällskap av något läskande - ett krispigt torrt vitt vin eller en kall öl. Avsaknaden av fett gör att man inte blir så flottig varken på "små fimsarna" eller i munnen.

"Bara gott"
kan man alltså konstatera - i dubbel bemärkelse. Snart finns dom i en butik nära dig. Vi ser det som ett bra val när man bygger upp ett trevligt snacksbord med lite cashwenötter, wasabi-ärter och dom här. Kanske. Typ.

Jaja, ni vill veta nåt negativt med dom här. - Det skall väl vara att kryddningen på Salsa kanske ligger lite väl nära Taco-kryddning i eftersmaken. Men det är fasiken det enda vi kommer på.

Och, glömde en sak - den andra smaken är Cheese.

4 kommentarer:

Vickan (matplatsen) sa...

Jag har testa dem med cheese smak!! JÄTTEGODA, de försvann så snabbt ner i våra magar att ingen hann föreviga dem med kameran...

Anonym sa...

Jag instämmer till fullo. Fantastikst goda. Otroligt att de bara innehåller 8 % fett. Ungsbakningen måste vara hemligheten. Bra produkt. Hoppas det kommer fler goda smaker.

Nils

Martin Gunnarsson sa...

Notera att de trots den lägre fetthalten innehåller 390 kcal/100 gram vilket knappast kan betraktas som nyttigt. Bra initiativ med mindre fett dock.

Benny sa...

Captain, is this a cheese planet or ain't it? Håller med, Cheese är goda.