31 maj 2006

Service i Sommar?
Det finns en längtan i oss - att få er alla att må bra.

Visst, då kan man ju ifrågasätta varför vi kanske ibland rekommenderar er att trycka i er saker med mer häslovådliga ämnen än nyttiga. Men det är en helt annan diskussion.

Vi vill ju att när ni väl bestämmer er att äta mat serverad snabbt, att det skall bli just det - serverad snabbt. Och att det går utan problem, inverkan på matens kvalité och upplevelse av god service.

Länge, länge florerade det ett rykte om "tjejen på McDonald's Sveavägen" som alltid lyckades leverera tre ordrar samtidigt och inte ta fel på produkt, order eller person - leende. Detta har senare bekräftats av oberoende källor. Tyvärr har detta under av servcie-mindedness lämnat sin post. Vad hon gör idag är okänt... men vi hoppas att hon har det bra. Det förtjänar hon.

Och det är sån information vi vill dela med oss av och ta del av. Så detta blir ett tudelat inlägg - dels en start på något stort, dels en appell till er kära läsare, att se till att vi alla vet var vi skall styra vår kos när vi rör oss runt i snabbmatslandet. Vi vill veta var vi kan ta en snabb lunch i Göteborg, en fika on the go i Skellefteå eller när man känner sig ensam och har ont om tid i Helsingborg - vart får man sig en burgare och ett leende?

Först, några pekpinnar: inga "en gång så fick jag jättebra service"-historier, vi pratar om platser och personer som kontinuerligt levererar bra service, som är duktiga på merförsäljning, som får dig att känna dig välkommen och serverad snabbt och bra. Inga " killen som säljer skinka i hötorgshallen" eller "dagens rätt på restaurang BluttanBlä är jättebra"- det skall vara snabbmat.
Vi pratar "hardcore-snabbmatsservice" här.

Och, inga "XXXX på det-och-det-stället är kass som bara den, hatar honom/henne". Gillar ni inte, uttryck det nån annan stans. Här skriver vi bara om positiva upplevelser. Vi är glada människor, inga surbobbor.

Vi tar några exempel från Stockholm:

- Adnan heter en kille på Burger King Medborgarplatsen. Alltid, ja, alltid, tar han emot med ett leende, tar ordern snabbt och frågar alltid om man vill köpa mer. Han har till och med försökt sälja extra kött på en triple whopper (Reds. anm: vi sa nej). Imponerande.

- Anna/Linda (liite osäker på namnet här), blond, lång tjej McDonalds Nybrogatan. Springer likt en hind mellan pommes och burgarbeställningar. Plockar ihop orders, serverar vid bord och tar betalt som om det vore världens enklaste grej - men gör det lite snabbare och bättre än andra.

- Kille med skägg(ja, vi vet inte namnet här heller, men han har jobbat där ett tag, kanske till och med slutat - hemska tanke), McDonalds SkyCity Arlanda. Här har vi en kille som får en att känna sig utvald. Med glädje och en hövlighet serveras du snabbt och effektivt. Plus det faktum att han alltsomoftast försöker sälja lite extra, på ett mycket trevligt sätt.

-AllaSandy's Götgatsbacken. Tyvärr kanske inte världens bästa, hamnar kanske här eftersom alla andra Sandy's är så erbarmeligt klappkassa. Men på Götgatsbacken plockas sallader och mackor ihop med lite frenesi och elegans(vilket man kan beskylla lokalen för att ha) och med glädje.

Bubblare: McDonalds Nyköping: klassisk överpresterare. Men det har tydligen bytts ägare och det märks tydligen oxå. Låter detta vara obekräftat skvaller.
McDonalds Värnamo: tungt belastad väg-Doddes, bra leverans för det mesta, men köerna gör sig påminda ibland..
Max Hamngatan Stockholm: stark inledning, halvsvajigt nuläge. Kräver mer infoSå fyll på med kommentarer. Vi har väl intentionen att sammanställa det på något sätt - dock oklart hur. Men hade det inte varit skönt att ge sig ut på sommarsemester med en härlig övertygelse om att "den här sommaren blir jag serverad bar och snabbt när det börjar kurra i magen - vart jag än befinner mig"?(om någon av ovanstående personer läser det här, känner sig utpekade eller obekväma med publiceringaen, maila oss så tar vi bort det)

28 kommentarer:

Shellsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Shellsson sa...

Korvgubben vid Skatteskrapan levererar alltid korv med stolthet.

Shellsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Shellsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Shellsson sa...

à la Crêpe, Katarina Bang. 42.

Här vet de hur man servar sina kunder. Otroligt mysigt ställe och har du inte druckit Absinth så gå till detta ställe och be om en föreläsning.

Annie sa...

Åk inte till McDonalds Nybro vid Överskottsbolaget. Tog 30 min att få en cheeseburgare en vanlig vardag, ej vid rusningstid...med full arbetsstyrka...och det är inte ett engångsexempel

Karin sa...

Statoil Teleborg i Växjö servar alltid med ett leende trots att kundunderlaget till stor del består av dyngraka studenter som ramlar in vid 3-snåret, 7 kvällar i veckan.

Liv sa...

Instämmer helt i vad Karin sade om Statoil Teleborg i Växjö =) /Student vid Växjö universitet

ondskan sa...

Falafel nr 1 på bergsgatan!

Xtian sa...

Shellsson: skatteskrapan finns bara i Stockholm, så vi drar lite egna slutsatser här.

annie: synd att du inte gillar det, men var hittar man då bra service i "Nybban" eller dess närhet? Är det ända till Giraffen i Kalmar man måste åka? Snälla, berätta för alla oss. Tack för din input

Ondskan: Bergsgatan i ?? Snälla, "enlighten us" på vilken stad så att vi kan mumsa falafel med bra service (tack för tips!!)

Shellsson sa...

Örjans Kebab i Kalmar (nära larmtorget) har grym service. Man måste bara hålla ögonen öppna så inte en smocka kommer flygande bakom ryggen. Örjan själv jobbar typ 20 timmar om dygnet och frågar alltid sina kunder om de vill ha "stark sås". Såsen är väldigt stark och ser man lite tunn ut kan Örjan kommentera det med - "Det klarar du aldrig". Alltid med ett leende på läpparna.

Annie sa...

Bra service hittar du på restaurang Larmgatan 10 i Kalmar. Skitgod lunch + prisvärt!

ondskan sa...

Ja, förlåt, iom att jag säger Falafel nr 1 så förflyttas jag i tankevärlden till 040 och plötsligt är det den enda självklara staden. Bergsgatan i Malmö alltså. De andra Nr 1 i staden är förvisso också bra, men på Bergsgatan får man nästan alltid en nygjord falafelbulle att tugga på medan man väntar.

David sa...

Men gud! Fler som känner till legenden om "Snabbtjejen" som vi kallade henne. Hon är saknad av många. Om man kom in i lunchrusning så ställde man sig i hennes kö fastän det var dubbel så lång kö och man var ute på nolltid. Hon var legendarisk som sagt. Tror vi ringde donken och frågade var hon tagit vägen och att hon skulle börja plugga. Skit.

Markus sa...

Otroligt kul att se någon uppmärksamma superbruden från Mc Donalds Sveavägen! Jag pluggade i de krokarna för ca 5-6 år sedan och jag och mina studiekamrater upptäckte givetvis den här tjejens otroliga snabbhet och trevlighet och ställde oss alltid i hennes kassa när det var dags för en McChicken eller liknande.

Minns än idag att vi blev mycket besvikna när vi insåg att hon hade slutat.

Helena Söderlind Paues sa...

Waynes cafeér är ju inga under av vare sig trevligthet eller finess. men det finns ett undantag:

Waynes konserthuset i Sthlm! ALLA tjejer som jobbar där är snabba vänliga och kan sin sak! oavsett om det handlar om smoothis eller att köra ut knarkare från toaletten ( det härnder inte ofta säger de men jag var där en gång när en Layla K look-alike jagades ut) allt görd med leende på läpparna.

mornarna är bäst men hela dagen funkar.

killarna som jobbar där är inte lika bra (även om det är charmigt med killen som förjäves försöker uttala Tapernade och inte kommer ihåg vad det innehåller) så håller till brudana!

Anonym sa...

McDonalds vid Triangeln i Malmö är hyfsat uselt för det mesta. Deras kortmaskin och/eller glassmaskin är tex ofta sönder. MEN! Det finns en kille där som brukar jobba på vardagsmornarna som inte bara är snabb och mycket trevlig utan också bär ut frukosten på silverbricka!

Kinna sa...

Pinsamt att erkänna men fast jag inte bo långt ifrån MacDo har jag kanske varit där en gång på 5 år. Tjejen har jag alltså missat. =)

Anna sa...

I Nybro: Tre Kronor om det fortfarande finns kvar? Underbar pizzeria med supertrevlig personal var det på den tiden jag bodde där.

Kalmar:
Kebaben såklart! Bästa stället i stan, trevligast, roligast, bäst!

Växjö:
Koh Thai! Say no more. Snabbt, gott, trevligt!

Ja, jag är smålänning, märks det eller? ;)

Shellsson sa...

Daisys - Sandviken.

Det jobbar en riktigt kraftig kvinna (ev. jobbade) på Daisys i Sandviken (nära tågstationen). Kvinnan ser ut som om hon verkligen gillar mat (inte nödvändigtvis snabbmat - ser mer ut som en bullmamma). Sina ca 120kg till trots levererar hon den ena fantastiska portionen efter den andra. Snabbt, trevligt och damen får en att känna sig som 15 (fast man är 35). Jag tror att hon heter Hill i efternamn.

Så om ni mot förmodan besöker Sandviken (en stad som utnämnts till Sveriges tråkigaste stad åtminstone en gång) kör en sväng förbi Daisys.

Översättarhelena sa...

Göteborg:
Crèperiet på Linnégatan. Ett hål i väggen, jättegoda crepes och en glad och trevlig crepesman

14 mat2 på Kungstorget. Nudelbar. Snabbt och trevligt.

Korvkiosken på Mariaplan. Serverar en äkta göteborgsk halv special.

Per F sa...

Jag kör ofta bil mellan Skåne och Stockholm och då passar jag på att stanna på McDonalds i Jönköping (den vid E4:an precis efter A6 om man kommer söderifrån). Jag har aldrig fått en dålig hamburgare där, och det är i princip alltid en bra stämning med högt tempo! Ofta har jag märkt att skiftledanren ordnat tävlingar etc för kassaparsonalen för att höja servicenivån ytterligare - jag har alltid gått nöjd därifrån!

Martin Gunnarsson sa...

För er som bor eller bara råkar befinna er i Lund kan jag verkligen rekommendera fräscha och relativt nyöppnade Easy & Tasty. Det ligger på Lilla Gråbrödersgatan (intill Juridicum) och erbjuder italienskt och thai för servering eller avhämtning. Personalen är alltid glad och trevlig, allt går snabbt och maten smakar kanonbra. Den lagas på annan ort, kyls och värms sedan lagom till serveringen. Ett koncept som vissa kanske rynkar på näsan åt, men det är minst lika gott som nylagat. Gå dit och testa, perfekt till lunchen.

busett1 sa...

Doddes vid Råbyleden i Uppsala har nu en skånska (Caroline?) som har en helt otrolig serviceminded inställning. Aldrig någonsin har jag mött någon som serverat en Drive-in på ett så vänligt, hurtigt, snällt, roligt, positivt, trevligt sätt(har jag glömt något?). Bäst helt enkelt. Måste handla där flera gånger nu med den betjäningen.

Anonym sa...

Den färgade killen från Göteborg som jobbar på BK Vasagatan. En klippa.

Frukostflingan sa...

Underbart att det finns så många människor som har något gott att säga om personalen!

martina sa...

En kille med dreads (vet ej namnet) som jobbar på 7th Heaven, en glassbar i Luleå... han är alltid jätteglad, dansar och skuttar bakom disken och bjuder på provsmakningar av glass om man är osäker på vad man ska ha!

Annars så jobbar den mest service-mindade servitören jag nånsin träffat på Shanghai, på Drottninggatan i Örebro... när ett sällskap på 8 personer kommer dit, extremt stressade, så klarar han av att ta upp beställningar, skynda på kocken och få ut maten (som var jättegod) samt komma med notan inom 45(!) minuter, samtidigt som han är glad och trevlig hela tiden. Behöver jag säga att vi alla tömde våra plånböcker på dricks?

BusyBee sa...

Angående Göteborg:

14 kvadrat-mat har sämre mat nu. Enligt brorsan brukade de ha väldigt god stekt ris. Nu har riset ej varit genomkokt vid ett flertal tillfällen. Och när jag testade wokade nudlar för ett par veckor sen så var dom vattniga och någon måste ha råkat hälla i en hel dunk med soja.

Bra snabbmat (burgare, korv med mos m.m.) kan man få hos Gubben på Odins-platsen dygnet runt. Bra service när det är gubben som står där. Vet ej vad han heter men han har en medelhavsaccent. Kiosken går inte att missa, står mitt på Odins-platsen... eller heter det Odinsplan?