2 maj 2006

Nu är det "Dazs" för Glass

Häagen-Dazs bad oss smaka på deras senaste smaker och komma med ett utlåtande.

Och för deras skull men framför allt er så kom vi dem till mötes.

2 smaker lanseras:


Strawberries &
Marc De Champagne och Coconut Macaroon


Coconut Macaroon är inte en kokosglass med makaroner i. Det är en gräddglass med smak av kokosnöt och bitar av mandelbiskvi.

Smaken av kokos är len, om man är en coconut-lover nästan för len. Om man inte är en coconut-lover, ja då sitter den helt okej som en "Tropical"-smekning över tungan. Mandelbiskvierna, som sägs hämtade från Italien för den där speciella krispigheten, för tankarna tillbaks till 70-talet, då mandelbiskvier var legio. Men..den där speciella krispigheten är lite far-fetched. Det blir alltid svårt med "krispighet" i glass. Det är en god smak men inte krispig. Coconut Macaroon skulle må bäst av att ackompanjeras med nån slags sås- kanske en ljus chokladsås eller varför inte en len syrlig fruktig sås (här får fruktsås-experterna säga sitt, vi kan bara mixa hallon till såsspeglar...och det är ju "så 1900-tal...")


Strawberries & Marc de Champagne är lyx. Iallafall vill man framstå som det. Och det är lite så.
En vuxenglass. En lite flärdfull champagnesmak på jordgubbarna. Fräscha och friska jordgubbar som doppats i champagne och sedan lagts i en gräddig glass. Så smakar det.
Den här är sommarkväll i "Troppan" eller varför inte läskande på läktaren i Båstad..?! Fast mer verklighet. Mer fräschör i sommarnatten. Som en eftermiddagspaus med ett glas champagne.
För er som är ett mackor kort från en full picknick-korg: Vi gillar den här mycket. Det här blir vårt val i sommar.
(Eller hur länge vi nu får smaka den. Den är nämligen Limited Edition... )

11 kommentarer:

Citrin sa...

Det låter så himla gott! Underbar blogg förresten. :] Inte för att jag är så matintresserad, men du/ni skriver så härligt...

Xtian sa...

Citrin: vi rodnar förläget i vår snabbmatshörna av världen. Dina ord smeker våra öron likt en len fruktigt fräsch smoothie! Kul att du gillar, vi gillar dig oxå.
Tack för att du läser.

BeRKA sa...

Är lite tveksam till Marc de Champagne, men ska väl prova denna när den dyker upp i butiken.

fenix sa...

Som sann Häagen-Dazs-älskare så känns jordgubbar och champagne som ett måste! Frågan är bara om den kommer finnas i nån butik nära mej, eller om alla bara fortsätter att ta in tråkiga smaker som Choc Choc Chip som man mår illa av pga för mkt choklad i...

Om jag nu skulle bli sittande hela somamren med min gravidcraving på champagneglass kommer jag hålla er ansvariga ;)

Kinna sa...

Marc de champagne är en starksprit gjord på sista pressningen av champagnedruvor, inte att förväxla med äkta champagne. Mycket god sprit i sorbet mums!

Lisa sa...

Jag blev så besviken på kokosglassen! Jag tänkte att eftersom den säljs i Europa också så är det säkert riktiga macarons i. Mjuka, fluffiga, lätt sega kakor som ser ut så här:

http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/categorie/394/1/macarons.shtml

Så var det ju inte. det var mandelbiskvier :-(. I Frankrike hade Carte d'Or en variant med mörk chokladglass, chokladsås och pistagemacarons som var helt underbar och jag trodde att det här skulle vara nåt liknande. Försökte hitta en bild på den glassen, men de verkar ha slutat med den. Obegripligt, den var alltid slut i min affär.

Lisa

Lisa sa...

Länken fick inte plats. En ny, kortare:

http://tinyurl.com/hveeu

Lisa

Xtian sa...

Berka: såg din något mindre fantastiska upplevelse av Marc de Champagne. Men tror inte att den smaken går igen i glassen, känns mer som den lätta champagnesmaken om än med lite mer tryck.

Fenix: vi lovar att komma tillbaks med ev. inköpsställen. Vi vill ju inte låta en gravid kvinna lida... Kul förresten att höra om nån med cravings. Vi frågar alltid alla gravida vilka cravings de har - brukar bli extremt tråkiga svar("knappt nåt", "nä, inget speciellt", "kanske äpplen, men annars inget.."). Tack för det och för att du läser.

Kinna: tack för info. Om du vill - läs Berkas test av Marc de Cahmpagne. Eller du kanske har andra erfarenheter? Dela gärna med - även om vi inte är spritblogg..

Lisa: så rätt så rätt. Krispighet och läckert bakverk blev det kanske inte riktigt med Macaroons. Gillar ju smaken i sig. Men saknar den lätta luftiga "krasen" i tuggan.
Tack för din input som vanligt.

/Red. FFL

fenix sa...

Pff, jag har massor med cravings :P
Vi pratar äpplen, färska jordgubbar (off season såklart, gissa om jag längtar till sommaren!), chilicheese, fetaost, citroner, lakrits, vaniljglass som jag vanligen avskyr annars, och rhode island-dressing. Jag väntar tydligen en pojke, om det säger nåt. ;)

Oh, om ni har insiderinfo om var man hittar salt&vinegarchips i Sthlm är jag idel öra!! :) Greys har inte haft några när jag varit där, de asen...

BeRKA sa...

Har nu provat glassen och jag gillar den inte.

iConnoisseur sa...

Salt & Vinegar chips hittar man på The English Shop i söderhallarna. Där man också kan inhandla McMuffins om man vila laga sina egna Egg McMuffins, istället för äta frulle på Mickey D's.