25 apr. 2006

Yassas!


Carte d'Or TV-kör sin ny smak så man blir tvungen att smaka. Igen.

Och förra gången var det ju inte så lyckat.

Men nu minsann! Nu bjuds vi på "en Carte d'Or glass med äkta grekisk yoghurt blandad med honungssås och toppad med rostade mandelflarn". Och vi säger: Efahristo GB! (Tack! på grekiska)

Okej, Yoghurtinnehållet är bara 1,5% och honungen blev helt plötsligt "honungssås". Men ändå. Det är en god smak. Syrligheten från Yoghurten - som gärna kunde varit ytterligare lite syrligare - slår igenom som en fräschör i glassen. Honungssåsen är sådär len som bara honung kan vara, både för munnen, magen och själen. Visst, riktig honung kanske innebär ytterligare en gnutta lenhet. Men i den hårda värld vi lever i så duger det gott med den här.

Mandelflarn, well, gott är det men det gör sig inte till 100% eftersom de har mjuknat nån gång på vägen. Så hyvla över lite extra på egen hand. För mandel är otroligt gott. Speciellt på den här glassen.
Carte d'Or har revanscherat sig lite. Vi gillar, förpackningen ter sig alltför liten när man står där efter förrättat värv..och vill ha "bara en sked till"

Hmmm..noterar att de har ytterligare en ny smak Lavazza kaffeglass. Får se om vi testar den eller bara lever Grekiskt ett tag nu...

5 kommentarer:

Laura sa...

Åh, ni är ju fantastiska! Har suktat efter den glassen i ett par veckor nu (sen reklamen började gå) och köpte den äntligen igår. Nu när jag skulle kika in för att se om ni uppmärksammat den än så har ni gjort just det :). Och jag håller med er fullständigt. Tyckte den var riktigt god men tycker också att yoghurtsmaken i glassen är lite för vek. Lite mer syrlighet i den hade brutit av bättre mot den söta honungen. Men i övrigt var den som sagt väldans god. Ska absolut testa med att ta på extra mandel. Tjo på er!

Elin sa...

Njae, jag är tveksam, vi har köpt glassen ovan och jag tyckte den var sådär, det känns som om jag kan köpa vilken billig vaniljglass som helst och ringla honung över och det blir minst lika gott. Kaffeglasssen är något bättre, vi har testat den med.

Däremot så hyllar jag gärna den där varianten med mascarpone, bär och pistagenötter. Vi klämmer nog en sådan låda i veckan :)

Just nu så kör vi en B&J, den med körsbär och choklad. Det visade sig att Prisextra har ett brett sortiment av olika B&J, så vi har lite att göra där nu ;)

Frida sa...

Varför inte köpa - ja inte vet jag - kanske Grekisk yoghurt, honung och mandel (eller hellre valnötter)? Supergott som det är, lika snabbt att tillaga, yoghurtsmaken är garanterat tillräcklig, honungssmaken likaså och mandel/nötmängden reglerar du själv.

Xtian sa...

Frida: varför inte köpa mascarpone, lite bär och pistagenötter - så slipper man köpa den andra glassen med. Och..varför inte göra lite deg, slänga på lite skinka, grönsaker och ost - så slipper man köpa pizza.. ; )
Seriöst: vi gillar Total Yoghurt med liten sidekick-behållare av plast med honung i bäst. Men skall man välja en glass ur frysdisken så är denna väldigt god.
Och inte som Elin tycker - mascarpone-glassen - där går våra åsikter isär. Men hey, vi är ju inte här för att döma. Vi gillar ju alla som läser och både elin och frida har en plats i våra hjärtan för sina underbara bloggars skull.

Anonym sa...

"Grekiska" glassen var inget vidare, ingen youghurt i våra gommar överhuvudtaget. Vattnig vanilj med vattnig honung...blä.

Gillar "ostglassen" Mascarpone mycket bättre, krämig och syrlig, mums!

/Ims