23 apr. 2006

TramsFetter!


Vi är inte riktigt såna som drar igång på alla cylindrar när media rusar iväg i tangentens rikting med varningar, chocker och larm.

Men transfetter leker man inte med. Och när det verkar hyfsat lätt att få i sig så blir man än mer stressad. Läs gärna mer i Världens Bästa Morgontidning

Men. Det som irriterar mest är svar som "McDonalds koncernledning förklarar i ett uttalande att avvecklingen av transfett fortsätter men har gått långsammare än önskat."
Vaddå långsammare än önskat? Det är ju bara att lösa problemet. Känns som "vi-skyller-på-nån-annan-som-skyller-på-nån-annan-som...".
Nä, här är nåt som bevisligen inte är bra. Och som producent så tappar man kunder, antingen dom dör eller väljer bort ens dåliga produkter. Svaret: well, how 'bout skynda på processen? Och implementera.

Den som först gör det kommer att plocka marknadsandelar (cash) och generera gott rykte(goodwill = cash). Så det finns bara fördelar att lösa problemet


Och lyssna på den här :
"De danska reglerna utmanas av EU-kommissionen och fettindustrin som anser att de skadar den fria handeln med transfett". Jahaja, men dåså...transfett är skadligt, men om en maxnivå hindrar den fria handeln - ja då måste vi ju ta bort den nivån.
Snacka om förlegat tänkande. Nya regler = nytt spel. Vad sägs om att förändra er själva i Fettindustrin, istället för att hårdnackat försöka hindra utvecklingen?
Och, Fettindustrin - hur jäkla läckert låter det som bransch. Vi gillar förvisso flottig mat och smör i såser - men Fettindustrin.... låter lika smakligt som "svettklyfta".

.

Notera: 1) vi har inget mot McDonalds som företag egentligen. Men ovanstående uttalande (oavsett om det är McDonalds Int'l eller SE) visar på ett klassiskt "sticka-huvet-i-sanden"-beteende. Och det är inte smart. Kunden är smartare än så.
2) Intaget av transfett i Sverige står inte för mer än 1-2% av det totalat fettintaget - så det är ingen egentlig krissituation. En flagga uppe bara...


2 kommentarer:

Marlene sa...

Det känns hemskt med transfetter och allt annat konstgjort som är tillsatt i maten. Hoppas att vi går en bättre tid till mötes när det gäller det! Hoppas att EU ändrar till strängare regler!

Anonym sa...

Bort med transfetterna nu!

Läs mer på:
www.bantransfats.com

/Anna