21 apr. 2006

ÄppelPäppelPirumParum!Det finns ett amerikanskt varumärke som heter Minute Maid. De gör juicer. Inte så stort i Sverige inte som produkt iallafall, kanske i varumärkeskännedom?

Men nu kommer de med plattan i mattan instormande i vår vardag. I allafall om vi går på Café eller restaurang - för det är där vi kommer att möta dem i ett första skede.

Små, söta, snygga glasflaskor med deras "Selección"-juice. 4 smaker: Äpple, Apelsin, Tropisk och Ananas.

Vi kom över en Äpple. Och vi gillar.

Det är kanske lite svårt att bedöma juice, speciellt Äppeljuice - för det smakar ju likadant. Kan man tycka. Men - den här har nåt som gör den lite mjukare i smaken, lite mer sammetslen typ. Även om vi drack den väl kyld så fanns det en värme, lite solvarmt äpple nånstans långt bort i smak-korridoren. Och det gör en skillnad värd att hyllas.

Får se hur den prissätts hos Caféerna. Juice kan ibland ligga helt i osynk med övriga prislista och betinga ett pris som inte ligger i nivå med dess värde. Tycker vi iallafall.

Men strunt i det nu. Den här är god.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag & min pojkvän älskar chokladbollar, man kan nästan säga att vi är beroende, och Delicato är ju numero uno och har suttit ohotad lönge på toppen. Det finns ju diverse plagiat, men de har alltid varit nödvändigt ont om det inte funnits den äkta varan i en affär och fikabehovet varit stort. Men döm om vår förvåning när vi på Konsum igår hittade ett 6-pack från Gille-bagaren (de som gör de goda chokladhavreflarnen) för endast 10 spänn. Måste vi ju testa tänkte vi och hade inga större förväntningar. Men dessa vra fan i klass med Delicato.Testa dem! Priset! Smaken! Chokladen! Jag efterlyser ett chokladbollstest. Delciatoo vinner ju listan över svenskarnas favv-fika år efter år, här har vi en riktig chokladbollsduell. :)

/Anna

ondskan sa...

Jag tycker att äppeljuice inte alls smakar likadant! Många äppeljuicer har en otäck skarp smak som gör att man blir lite kräkfärdig. Det milda där hos Minute Maid låter mkt bra. Och så instämmer jag med föregående talare: chokladbollstest! ABSOLUT.

Anonym sa...

Ondskan! Tack för ditt medhåll! Let's kora the king of chokladbollar.

Xtian sa...

Anna: Gud hör bön. Och vi lyssnar på våra läsare. Har svårt att se att delicato kan få pisk - denna nestor inom evighets-kondis-bitar. Men vi får se, vi får se. handsken är upplockad.


Ondskan: vi förstår vad du menar, men äppeljuice är ändå svårt. Och om du inte gillar skarpa juicer - testa den här, den sitter som en smäck. Tycker vi alltså...