24 apr. 2006

"O'Boy - vicket vackert väder..

...solen skiner idauu."

Dubbelt upp om man har tur. För kan man skaffa sig en biljett till matmässan GastroNord så kan ni nämligen få testa den nya O'boyen. Av bilden att döma så verkar den vara sockerfri. Ledtråden "No sugar added" är ju ganska talande.

Vi har kontaktat Kraft för en kommentar och ev. info men de har ej återkommit. Vi är väl kanske för små och ointressanta för dem, vi är ju bara konsumenter som vill sprida deras evangelium... (Bittra? Vi? Nääää.)

Men med lite grävande journalistik så fick vi fram följande:
- Sockret är ersatt med sukralos.
- Det blir ca 30 % färre kalorier.
- 72% av tillfrågade tyckte att smaken var en mycket positiv smakupplevelse
- Finns tillgänglig i butik ca 1/5 2006.
(läs detta och mer här)

Och är det så att det är en sockerfri med bra smak O'boy så är det ju vara fantastiskt. Vi gillar ju O'boy - har till och med utnämnt det till Världens Bästa Uppfinning, näst efter Taxi.


5 kommentarer:

Helene N sa...

Läs det här. Jag är ledsen att grumla dina förhoppningar men ...

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,750277,00.html

http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/sukralos/bojkottasukralos2.htm

http://66.249.93.104/search?q=cache:cHGLfnSlupMJ:www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/sukralos/sotningsmedletsukralos.pdf+sukralos&hl=sv&gl=se&ct=clnk&cd=2&lr=lang_sv

Och det finns mycket mer - googla sukralos så ser du.

Xtian sa...

Helene n: du grumlar inga förhoppningar. Om något är sockerfritt idag så är det ju med 99% säkerhet ersatt med ämnen såsom acesulfam-k, aspartam eller sukralos. Det hade vi räknat ut redan från början...

Sen är det upp till var och en att bestämma sig för hur man vill leva sitt liv - med socker i livsmedel, med artificiella sötningsmedel eller helt osötat.

Vi tror på måttligt intag av allt både för hälsans skull och för att det skall vara gott.

(Och notera - bland dina länkar finns inte Livsmedelsverket med - och de har inga problem med de nivåer av sötningsmedel som finns i de olika artificiellt sötade produkterna, se http://www.slv.se/templates/SLV_NewsPage.aspx?id=12660 bara man håller sig inom vissa nivåer av dagligt intag. Dvs - upp till individen)

Vi står kvar vid: Ät allt med måtta så mår man i längden bra.
Tack för att du läser.
/Redaktionen

BeRKA sa...

Kraftfoods ignorerade mig med när jag undrade varför de förändrat Fransk Nougat. Så jag antar att de har bättre saker för sig än att bry sig om små kunder.

Maria sa...

Sukralos är för sött för min smak... Jag kommer nog köra Ögon-kakao i fortsättningen också vid de extremt få tillfällen jag läppjar chokladdryck. Men som alltid - ni har koll på nyheterna!

Xtian sa...

Berka: japp, känner inte att Kraft Foods, till skillnad från småföretag som Coca-Cola och McDonalds, har en klar syn på hur man kommunicerar med sina kunder. Fine, vi kanske inte ligger på topp-1000 i prioritering - men jag tar hellre ett "Fuck-you-very-much"-svar än inget alls. OBS! Till deras försvar skall jag säga att jag fick extremt bra svar gällande en chipsfråga. Så det verkar vara på personnivå kombinerat med en luddig eller dålig policy om extern kommunikation.