4 apr. 2006

Äntligen MAX-poäng!


Vi har länge haft en aversion mot MAX Hamburgare. Pannbiffar, beställningssystem from hell, klämkäck svettglansig Norrländskhet. Ja, helt enkelt haft lite svårt för dom.

Men med tiden så har vi mjuknat. Expansion över hela landet. Smart PR-arbete. Normalt beställningssystem på Hamngatan i Stockholm. Och, just det, restaurang på Hamngatan i Stockholm.

Men burgarna har lämnat allt övrigt att önska. Deras egen dressing smakar köpt på ICA, 1980. Tillbehören är många, men inte alltid så lattjo(bönsalladen undantagen). Typ Sibylla fast inomhus

Så vi har bidat vår tid. Nästan gett upp. Men nu. Äntligen. Som en blixt från klar himmel.

Frisco. Lyxbröd. Cheese and Bacon därinunder.

Brödet: det man pushar mest. Mannagrynskross istället för sesamfrön ger brödet en sötare, mjukare smak. Lite gyllengult i färgen ger en mer "bakad" känsla än de vita bröna vi är vana vid. En fasthet som ger tuggmotstånd. Gott. Kan uppfattas som sött. Men vi är inte riktigt säkra här...

Resten: Sällan har vi sett en hamburgare med så mycket bacon. Kanske var tjejen som gjorde den extra snäll(snabb var hon i allafall). Eller så kan de döpa om den här till en "Baconsandwich with a side order of meat"(ooh, vad gott det lät,mmm). Rejäl ostskiva. Mycket grönsaker som inte blir för överhängade utan kompletterar bra. Dressingen, om den vet ni redan vad vi tycker. Men det spelar egentligen bara en kladdroll här - icke desto mindre viktig, men ändå..

För er som gillar Max från början - ni kommer att offra oskulder utanför restaurangernas portar och döpa era barn till Max.

Till de tveksamma och tvivlarna - om ni nångång skall ta steget fullt ut, eller ja, fullt in på en restaurang- gör det nu! Det här är något vi hoppas blir en stående burgare på deras meny. För då kommer vi tillbaks. Om och om igen.

För er som saknar en rejäl baconburgare i dagens snabbmatsutbud - hey, MrOpportunity just knocked on your door!

11 kommentarer:

Maria sa...

Ni skriver underbart, era motiveringar får mig alltid på gott humör. Burgaren låter klockren för övrigt, kött + bacon can't go wrong!

Xtian sa...

Maria: we are yet humble servants and apprentices in comparison to Ragazze...

Vi tackar o bockar. Och gillar dig än mer för inställningen till kött+bacon...

fenix sa...

Hur kan man inte gilla Max? Där pratar vi åtminstone hamburgare och inte skosulor... och ja, jag är uppväxt med Sibylla istället för läskiga McD. :)

Uhmmm och den andra delen i den meningen har redan korsat våra tankar... ;) men det blev bestämt ett annat namn. Kanske lika så bra för stackars Bullen. :D

daniel sa...

Jag måste helt enkelt testa den! Låter ju hur bra som helst.

Lisa sa...

Era lockrop är förtrollande. Men ... Jag är oåterkalleligt förälskad i Egg& Sausage McMuffin och har inte plats för ännu en burgare i mitt hjärta.
Och dressingen! Dressingen! Det går inte att bortse från att den är ormen i Max-paradiset. Det är främst den som bidrar till Sibylla-känslan. Burgarbracka som kag är anser jag att det får vara måtta på folklighet om man ska platsa på Hamngatan.

Xtian sa...

Fenix: Det är jätteenkelt att inte gilla MAX, trust me. Och att vara uppväxt med Sibylla = gillar Max bara bekräftar våra teser.
Men må ingen skugga falla över dig för det, vi såg ju på din blogg att Bullen fick kroppkakor och då blir vi nöjda o glada, o Bullen oxå hoppas vi...

Daniel: du o vi hade ju lite olika åsikter om BiggerMac så jag vill flagga upp att vi kanske tycker olika även här. Men please let us know, din feedback är både viktig och uppskattad.

Lisa: Lisa, vår Lisa...du har så rätt så rätt. Dressingen är som ormen i paradiset, eller satans dressingsändebud på jorden... Men i det här fallet så slår den inte igenom så mycket som man kan frukta... Men, så länge du har din favorit, håller fast vid den och levererar fantastiska texter och tips så är vi nöjda. Frulle på Dodde's nån dag?

Shellsson sa...

Jag älskar MAX och ska genast testa burgaren efter fastfoodlovers hårda köp rek!

Lisa sa...

Veckan efter påsk? Allmänt upprop?
Påskpuss till er, ni blogghimlens mest lysande stjärnor.

Anonym sa...

"Tillbehören är många, men inte alltid så lattjo(bönsalladen undantagen)."

Va fan skulle vara lattjo med bönsallad, missförstå mig inte MAX dominerar fett. Men vill man ha tillbehör på ett snabbmats hak vill man inte ha bönsallad. Det ska vara riktigt mycket smältost eller ev en riktigt fetdressing och inga torra vidriga McD eller BK skosulor som man måste doppa i någon form av olja för att dom inte ska fastna i gommen.

Premiär i GBG för MAX på söndag, vi tältar utanför lol

fenix sa...

Glad att stå till tjänst, ha ha! :)

Jodå, kroppkakor går hem men helst vill Bullen ha Max originalburgare och chilicheese. Det blir nog en norrlänning av honom. ;)

X sa...

X, Julin o Medin testade Frisco idag på Hamngatan och kan bara instämma med redaktionen. Detta är en helt underbar burgare!