2 apr. 2006

No QuickDip on my Cute lip!


Rydbergs färdiga dipper

Ännu ett försök att bredda produktportföljen. Ännu en produktchef som tycker sig ha hittat ett "hål på marknaden"/"en ny nisch".

Ännu en produkt som vi hoppas självdör. Och vi levererar gärna första nackskottet.
I snabbmatens egen krigstribunal radar vi upp vår bevisföring:

Bevisföremål A: Reklamen. I Televisionen radas det upp filmer som är små historier om människor som förbereder en kommande soaré med gäster. Och dippen är helt plötsligt ett problem, måste förberedas flera dagar i förväg.

Och det är ju verkligen en bild som hämtad ur verkligheten...eller vänta nu - det är det ju inte alls. Om det är något som alltid har varit lätt att tillreda så är det ju dip. En påse+gräddfil+röra=klart. Finsmakaren låter den stå och dra i kylen i 20 minuter.
Så bara där far den åtalade med osanning.

Visst, försvaret må hävda att det finns dom som rör ihop egna dipper (exempelvis våra senaste favoriter Guckalandslaget) och ja, då finns det en poäng. Men återigen, den stora massan som redan har bestämt sig för att inte göra dippen från ax till limpa - ja, de väljer den enkla vägen med pulver.

Här säger den smarte: "Ja, men då är det här ju ännu enklare!" och hoppas på en Redaktion/Åklagare med brallorna nere (Not a pretty sight my friends). Men icke för nu drar vi fram

Bevisföremål B: Smaken. Vi tog oss friheten att smaka en av de 5 tillgängliga smakerna. Det var nog. Nacho Cheese. Len på ett syntetiskt sätt - inte på ett gräddfil-behagligt sätt. Vämjelig smak - ingen ostsmak alls. Lite TexMex-bett men inget resa sig o göra vågen för. Snarare vågor av avsmak som sköljer över smaklökarnas böljande hav.
Det smakar hamburgerdressing från ett andra klassens vägkrog-hak på 70-talet. Och det är "fuckin' far från NachoCheesens Mexiko...

"ja men smaken är ju ett högst subjektivt bevisföremål".

Förvisso. Men som obereonde experter(ja, vi har höga tankar om oss själva) så anser vi oss kvalificerade nog. Och objektiva. Vi gillar ju om det går snabbt och är gott. Vi borde ju hylla. Men icke.

Bevisförmål C. Sista spiken i kistan. Priset. För ett litet tråg stort nog för 5-8 normala dopp eller 3 bamsedipp (ni vet, den där kompisen som alltid ser till att hitta ett chips som kan härbärgera ett par matskedar dipp. Och inte skäms. Eller är du kanske sån själv? Skämmes!) fick vi betala 19.90. 20 spänn. För yttepytte dålig dipp. Nädu, den får ni allt bege er längre ut på landet med.

Köp inte den här.
Rydbergs - gör era sallader, det är ni bra på. Er lyxpotatissallad med purjolök - den är god den! Men det här junket, det måste ni sluta med.

Vår dom:
livstids förvisning från kyldiskar och konsumentmarknaden. Och alla andra marknader för den delen!

6 kommentarer:

Elin sa...

Här kommer lite fuskdippsbekännelser; jag köpte just denna fuskosnachodipröra till kvällens chili (som förövrigt var mycket fod). Alltså, den smakar ju majonnäs?! Sambon bara blänger på mig och säger "alltså du kunde väl ha sagt att du ville ha en dipröra så hade jag gjort en", ja det är klart att det hade ju varit mycket bättre!

Elin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
vickan sa...

I ren protest över den otroligt korkade reklamen som , som ni säger, är så långt från verkligheten att det bara är fånigt så tänker jag inte ens ge den ett försök.... Vem tusan förbereder dipp flera dagara i förväg?? eh... Inte jag iallfall!!

Anonym sa...

Instämmer till fullo, nachocheesen var verkligen vämjelig!

ondskan sa...

Absolut. Bort med den. även om jag inte kan låta bli att påpeka att detta med att reklamen var långt ifrån verkligheten kanske inte är ett hållbart argument - reklam har väl inte direkt något krav på sig att vara realistisk och dokumentär?
En sak som jag minns med nästan nostalgi är hur svensk gräddfil och svenska dippulver var hårdvaluta när jag bodde i Frankrike. Inget liknande fanns på marknaden. Obligatoriskt för hemvändande att köpa med tillbaks. Och ååååh, om de glömde gräddfilen. Hur gott var dipröror baserade på crème fraiche?

Xtian sa...

Ondskan: bra argument. Reklamens roll är ju bl.a att förstärka. men här målas det upp ett problem som är obenfintligt. När dipp tar ca 2 minuter att göra och reklamen får det till flera dagar... Till och med vi som älskar sköna reklamöverdrifter(läs: lögner) tycker att man har gjort en lite större höna av den minimala fjäder som just dipp-beredning är...

Men, yet again - reklam anspelar kanske inte på att vinna priser för grävande journalistik eller dokumentärfilmare..