20 apr. 2006

Gooh! Ahead - Make Your Day
Denna nya stjärna på FastFood-himlen. Gooh!

Det är, för att citera: "en helt ny måltidsidé från Lantmännen, Sveriges främsta leverantör av råvaror, och Operakällaren, Sveriges mest kända stjärnkrog."

Det finns 6 butiker: Centralstationen, Stockholm, Norrlandsgatan, Stockholm, Grevturegatan 15, Stockholm, Hötorget 4, Stockholm, Sky City, Arlanda, Arninge Centrum, Täby.

Maten är en delikat blandning av traditionell husmanskost och mer "moderna" anrättningar. Dyraste rätten (Bouillabaisse) kostar 75 kr. De flest rätterna ligger nånstans mellan 40 o 65 stålars.

Allt är jättegott. Tror vi. Det enda vi har hunnit med är deras klassiska köttbullar med potatismos, gräddsås, lingon och pressgurka. GudaGott!
Och det får sätta standarden för resterande meny..tills vi har testat mer och bekräftar/förnekar ovanstående.

När äter man det här då?
När man vill äta en god lunch men kanske inte vill gå på lunchrestaurang. När man vill äta en trevlig middag och inte stå o steka köttbullar från Scan..igen.

Tillbehör finns att köpa till. Små läkcra desserter, frukt, vatten, kaffe - ja, kolla själv så får ni se.

Vi gillar av 2 anledningar: 1) för det är GudaGott, det är det viktigaste men oxå 2) det visar att Fast Food är ett serveringssätt och inte sunkig ohälsosam mat. Det är ju som bekant viktigt för oss...


Sidostory: som ni ser på den intilligande instruktionen så är det klart när "signalen ljuder". Vi tänkte "-Å fan, klart att jag fattar att det är klart när micron plingar, vad trod dom att vi är - idioter...". Vilket vi var. Det är en signal inbyggd, typ som en thé-kanna som visslar när det är klart. Det fattade inte vi och fick lite lätt panik när det började att låta "phuuuuuuuuuu" från förpackningen i micron. En snäll och förstående hustru till en av redaktionsmedlemmarna lugnade oss och räddade situationen(läs: maten). Så begå inte vårt misstag. Lita på Gooh!. Tänk inte själv - det blir så fel då...

3 kommentarer:

Lisa sa...

Ja, visst är de underbara!!!
Hur går det med frukosten på Doddes?

Malin sa...

Jag har nu testat deras pasta med gorgonzola och zuccini sås. Ljuvlig. Jag är övertygad om att allt är gott från Gooh! (:

Oskar sa...

Ser ut/låter jättegott! På tal om köttbullar från Scan...någon mer än jag som inte precis älskar doften som kommer från paketet precis då man öppnar det? Associerar fler som jag? :)