5 mars 2006

Vi manar till lugn!


När tidningsrubrikerna började skrika om vår tids Digerdöd - fågelinfluensan och hur snart den skulle nå Sverige - för att nu vara här - då måste Scan ha jublat. I cirka 2 nanosekunder, då det upptäcktes BSE(Galna Ko-sjukan) på en gård i Sverige.
(Man kan se pamparna på Scan med leenden utbytta mot ilska och "det var då självaste faaaan" hängande i luften).

Vi drar dock inga större växlar på det här. Det går att äta allt. Utan fara. Och eftersom vi är övertygade om att detta läses av ca 25-30% av den myndiga delen av den Svenska befolkningen så tror vi att detta kommer att ha genomslag. Lite grann som en Landsfader för Snabb Mat så står vi framför er, våra kära efterföljare, och manar till lugn

Och - på tal om får - så är steget inte långt till lamm. Och vad vi vet så finns det ingen lamminfluensa. Ingen Galna lamm-sjuka eller dylik djurpest. Så ät lamm - nu utan smak av kofta!
- Testa en Meguez - Korvarnas Korv. Finns både som färdiggjord måltid hos tex. FortKord på Nybrogatan i Stockholm men även i Hötorgshallen som hemköps-alternativ.
- Eller lammburgaren hos DeliBurger på Regeringsgatan (fortfarande Stockholm).
För att sammanfatta: det är ingen fara. Ät kött som vanligt. Om du är lite räddhågsen av dig( stå på stegar, åka svarta pister på skidsemestern, inte våga bjuda upp snygga tjejen/killen på skoldansen) så väljer du lamm - köttet som står pall!
Lite info för dig som inte litar på oss:

Livsmedelverket om fågelinfluensan och mat

Livsmedelsverket om BSE ("Lättläst om BSE", kul rubrik)

Kul broschyr om livsmedelhantering i hemmet
("Säker mat på eget fat") Go Livsmedelsverket!

Mer om Merguez (Okej, det är från oss själva)

117 recept på lamm från Tasteline

1 kommentar:

Kinna sa...

Håller med dig, det går att äta allt. Närproducerat är inte så dumt.