15 mars 2006

Vi har vår i luften - var har ni er?Tre glassar presenteras som vårens nyheter av GB. Vi testade 2. En av sorterna är "Vaniljpuck" Vaniljglass på pinne. Och den får ni fantanemej lista ut själva hur den smakar (ledtråd: tänk vaniljglass, tänk glasspinne).

Så. Nu till de två nya glassarna:

Ahlgrens bilar-glass. "Rosa, grön och vit glass med strössel och smak av Ahlgrens bilar - en helt unik produkt". Så beskrivs den. Och naturligtvis kan man inte hålla fingrarna borta från den gamla pay-offen "det finns bara ett sätt att stoppa den - i munnen". När det blir sådär singularis så blir det genast lite mindre charmigt och mer ...ja, ekivokt. På förpackningen står det "Ny glassig modell". Det är roligare

Men. Glassen har många olika färger, men inga tydliga smaker. Mer ett knaprande av strössel och en somrig söt tutti-frutti-smak med touch av Ahlgrens bilar. Utan att veta varför känns det som ett besök på cirkus. Kanske ingen utpräglad vuxenglass. Men om man vill släppa fram barnet i sig så är det här glassen för dig!


Banama* - en glass med choklad, banan och vaniljglass. En klassisk smakkombination. Tricket här är att de har lagt till äkta Chiqiuta-banan (i form av puré). Och faktiskt - fjärran från den syntestiska banansmaksättaren vi har vant oss vid i glass och skumgodis. Fräscht. Fruktigt. Bra choklad också. Känns lite 70-tal. Lite tjockare chokladskal och inget av det avskalade 90-talets tunna chokladöverdrag. Notera att man har med Chiquita-namnet med på pinnen. Lite för att markera att "här snaskas det minsann kvalitetsbanan". Coolt säger vi!
* Okej, nu vet vi inte hur de har tänkt med namnet. Men har man tänkt sig en ordvits på Banan och Panama (av nån anledning) så är det inte kul. Det blir inte bra om man man tar med för lite av ett ord i en sammansättning. Exempel: en kille som heter Anders och gillar Bananer skulle kunna kallas (med GB's logik och humor) "BAnders". Men det blir ju inte kul. Desto roligare blir det om samme kille skulle kallas "BanAnders". Och i så fall blir det roligare (med FFL's logik och humor) med "Bananama". Men vad vet vi. Men namnet är inte kul eller bra. Bara så att ni vet!

9 kommentarer:

annawii sa...

Jag tyckte bananglassen var vidrig! Jag minns deras gamla goding "banana joe" med krämig bananglass och tjockt lager med choklad ovanpå, den var god! den här påminner om dom äckliga barnglassarna från glassbilen som man fick när man var liten.

ondskan sa...

jag ska prova både bilglassen och bananamamaglassen. Jag hoppas mest på bilglassen för den har så vackra färger. Men egentligen är jag tråkig och tycker bäst om GB Sandwich.

ondskan sa...

Jag tycker glassen skulle hetat Bananders. Det hade, som du påpekar, varit mycket mer logiskt.

Frida sa...

Banana Joe???

Och kan man urskilja smaker hos Ahlgrens bilar, originalet? Jag går alltid bet när jag försöker känna skillnad på de olika färgerna.

Vanlijpuck var vad min lillebror fick äta när han var för liten att tugga.

De vågade säkert inte döpa glassen till Bananders av rädsla för att reta upp alla Anders, med tanke på lakritsincidenten förra året.

Jag kör nog vidare på Sandwich och 88:an

Xtian sa...

Alltså, vi måste förklara en sak. Bara så att ni inte missuppfattar oss. Vi menar att glassen skulle ha hetat "Bananama" istället för "Banama". Om man nu vill bygga ett namn på Banan och Panama.

BanAnders var bara ett exempel. (Kanske ett kul exempel..?).

Och vi minns Banana Joe. mest för att det fanns en Joe Banana på Gul&Blå oxå. Inte för glassen.

Jaja, huvudsaken är att ni gillar att läsa och äta. Då är vi glada

/Redaktionen

Husse sa...

Testade precis Ahlgrens bilar glassen och tänkte gå in och tipsa redaktionen om den. Som vanligt låg ni ett steg före och hade redan testat. Coolt...

Tycker förövrigt att det varit jättekul om klassen hetat Bananders...

/Bananders Sjöberg

Ida sa...

Solen skiner och jag är hemma och städar. Nu vet jag vad jag ska göra när jag är klar med städningen. Gå på promenad i det vakra vädret och äta glass. Det kan ju inte bli bättre.

ondskan sa...

Fast idag provade jag Nestlés nya cheesecakesmakande-fast-ser-ut-som-typ-vit-magnum, vet inte vad den hette, något i stil med... Bananders kanske.
Hsh, AAAAAH, det var det absolut bästa! Det här med stora bitar av cheesecakebotten (som, om vi noga tänker efter, består av digestivekex+mer smör) blandad i glass... åh, min lilla inre bulimiker väcks till liv. Ljuvligt, ljuvligt.

Sara sa...

Inte appropå glass men appropå FMCG: har ni inte testat vicks red energy än eller? Det kändes väldigt FFL.