22 mars 2006

Tji det är Röd Energi


Vicks Red Energy, "ett hårt skal med flytande kärna, motsvarar ungefär samma mängd koffein som en halv kopp kaffe, innehåller taurin och guaranaextrakt En bekväm energikälla och en riktigt god uppfräschare, smak som kommer i tre steg:
1. frisk och syrlig blodgrapesmak

2. söt-syrlig röd bärighet

3. avslutas med en lätt chilihetta med en eukalyptuston"


Allt ovan från Red Energys egen sida där man oxå kan vara med i en något fjantig tävling med helt okej priser. Tävlingen är uppbyggd kring produktchefen "Sten". Han är tydligen produktchef i Holland oxå! Smart...

Eftersom vår underbara läsare Sara bad oss kolla upp Red Energy så gjorde vi det. Och nu vill vi bena ut ett och annat med ovanstående produktegenskaper.

A) Motsvarar "ungefär samma mängd koffein som en halv kopp kaffe". Jo men tjena - vafasiken, skall vi tuta i oss sånt här så får det väl åtminstone vara lite mer schvung i det. En halv kopp kaffe...Då kan jag lika väl dra i mig en halv kopp. Det går ju lika snabbt... Nä, skall det vara lönt att göra en sån här grej så skall det ju "motsvara 8 termosar kaffe kvällen innan sista provräkningen på gymnasiet". Exempelvis

B) Och det här med de tre stegen av smaker? Nja, we beg to differ. Vi tryckte i oss en hel påse uppdelat på en halv påse per kväll. Vi blev inte speciellt piggare någon av kvällarna. Och smaken..ja, när man läser deras text så är det lite "hmm..nu när de säger det så". Men när man satt där och kollade på CSI Las Vegas så var det mer som att dricka en Red Bull(förutom att man inte blev piggare). Det har en smak men man kan inte riktigt plocka den. Finns ingen riktig smakbild att måla upp eftersom allt smakar bara syntetiskt.
Visst finns det eukalyptys-ton, och ja, chili-hetta kan man tolka den beska avslutningen som, om man vill. Och precis när man biter igenom skalet så känner man en sötma - som antagligen är den "söt-syrliga röda bärigheten". Men den känns inte så.

Och nånstans kan man, när man ser de tre smakstegen, att det blir lite mischmasch av alltihop. Smakar man så upptäcker man det direkt.

Antingen gillar man den här smaken eller så gillar man den inte alls(åfan..). Vi hör till den senare gruppen. Och som uppiggande ersättning för något annat så är vi ledsna att säga att det finns redan ett gäng med andra alternativ som står sig bättre mot den här "energy
-wannabeen". Som typ en halv kopp kaffe i farten...

Vicks är kungar på halstabletter. Låt det vara så. Släpp energi-spåret.

Inga kommentarer: