20 mars 2006

Provat Piñata!Piñatan är en färgglad behållare, ofta i form av ett djur eller en stjärna, fylld av godis och leksaker. Den hängs upp i taket eller i en trädgren och barn får försöka slå på den med en pinne för att slå sönder den och komma åt gotterna. Detta vid olika högtider såsom kalas o dyl.

I Mexico är piñatan ofta i form av en stjärna med 7 spetsar. Den representarer djävulen och de 7 dödssynderna. Genom att slå på den så får man djävulen att släppa de goda saker som han har tagit från oss.

Nu har Burger King lanserat en Whopper Piñata. Och trust me, ni behöver inte slå på någon eller något för att få tag i den här godsaken! För god är den. Det är kanske ingen ElMaco. Men den har sina små egenheter som gör den till en spännande kampanjburgare. Helt klart ett Djävulens påfund som lockar och pockar... Och vi har fallit för frestelsen

Likt en sann Piñata så innehåller den lite överraskningar för oss snabbmatsbarn.

- salsasås
- mexicanadressing
- fefferoni
- krispiga nachochips (som blir lite gössigt soggiga i mitten..mmm)

De två såserna behövs, med nachochips i så behövs det fukt för att väga upp de torra chipsen och den smaskiga köttbiten. Risken finns att det kan bli lite torrt nämligen. Vi tog en dubbel(2xkött). Och det ser ut som om vinnaren är en singel. Faktiskt.

Och nachochips i en burgare? Skall inte dom ligga "on the side"? Jo, kanske. men det är är inte så tokig blandning. Annorlunda? Japp. Äckligt? Icke. Men annorlunda.

Hade vi haft en återkommande 1-5-skala så hade vi gett den här en 2,5-3:a. Den skänker lite hetta när vintern biter sig fast i kroppen.

Notera att BK kör en konsekvent kampanjlinje och har het latinomusik i restaurangen och små Piñatas upphängda. Plus i kanten för det.

Inga kommentarer: