8 mars 2006

Kalle inte Äggande nog


Vi har innan förtids-förfärat oss över Kalles nya smak, Ägg

Nu konstaterar vi ett faktum, eller några stycken egentligen.

Faktum 1. Färgen på kaviaren påminner om ett bleknande kort från 1920-talet. Där de vita kanterna, här representerat av färskosten, börjat anta en lätt blekgul ton.

Faktum 2. Smaken på kaviaren är...lika bleknande som färgen på kortet (läs: färskosten). Man känner små små gummiaktiga smulor, ägget alltså. Men smaken är som ett gammalt minne. Svagt, viss igenkänning, men inte starkt nog för att väcka en känsla av varken glädje eller ilska.
Faktum 3. och kanske inte relevant för alla läsare egentligen. Men vi som lever för det här, vi som skummar varenda pressrelease, varenda reklamblad (såväl Resumé som veckans utskick från PrisXtra..) och TV-sändning. Vi blir så ofantligt besvikna när man ser en gigantisk kampanj rullas ut. På Stortavlor och i TV. Men inget i butik. En förbannad kartong som står där, precis som alla andra. Vad hände med hyllvippor, flaggspel och receptfoldrar? Eller nåt ännu mer vågat - en kartong vid äggen "Nu behöver du inte ägg till kaviaren längre" (den är bra, den bjuder vi på..). Eller en cross-promotion(oj vad vi kan fina begrepp) med en brödleverantör. Men nä. Det räckte kanske inte budgeten till. Eller så var inte byrån kreativ nog. Eller så är Abba trötta.

Och ja, vi vet att "80% av allt butiksmaterial som produceras slängs". Det är lika gammalt som "det var 2 tomater som var ute o gick...". Och desto större anledning att pusha på säljkår och butiker och göra nåt av det här. Men skit samma. Smaken är ju lika falnande som kampanjen. Mycket skrik för liten ull.
(vi är inte riktigt så arga som vi låter. Men vi blir så ledsan när det kan göras så mycket bättre. För er skull. För försäljningens skull)

Köp vanlig Kalles istället. Eller den med färskost. Det är grejer det!

4 kommentarer:

nb sa...

Tycker äggvarianten är precis så äcklig på ett tilltalande sätt som det låter. Tycker det var skönt att den var lite mer matt än vanlig Kalles. (Prios...) Slurp på riskakor men å andra sidan blir riskakor godare vad man är lägger på dem.

ondskan sa...

Är inte grejen det att hela kampanjen kom så otroligt olägligt? Fjädervippor och grejer kanske inte är det mest säljande nu när fågelinfluensan härjar?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
viagra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.