27 mars 2006

Grüetzi von McDonald's SchweizJa, vi har varit på resande fot. Schweiz var resmålet och på McDonalds intogs sista middagsmålet.

Schweiz är kanske inte känd för sin finstämda och lättsamma matkultur. "Tung husmanskost" är väl en mer adekvat beskrivning. Och det präglar även McDonalds meny.

Big Tasty krängdes stort, en vanlig variant och en med Bacon. Kycklingburgaren fanns med en ny currydressing, detta mellaneuropas eviga tillbehör. Tyvärr var den slut när vi ville testa.


Vi prövade deras "miniCalzone". Små pirogliknande fingerfoodspryttlar. Helt vegetariska med en grönsaks/ost-fyllning. Till detta en creme fraichedressing. Kostar 3.5 schweizer-frassar (ca 21 svenska kronor)för fyra stycken. Helt okej, men lite tungt, lite för mycket fadd smak. Dansar liksom inte. Passerar halvobemärkt. Men okej.

Hade oxå "lyx-pommes" som egentligen var valing klyftpotatis. Serverades med samma cremfraice-dressing som till miniCalzone:serna. Onödigt. För klyftpotais blir godare hemma. Är man på Doddes äter man pommes eller sallad. According to FastFoodLovers.

Se mer på McDonalds Schweiz

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oh I love Big Tasty! Den är bara den godast Mc Donalds brugaren någonsin! Vad tycker ni andra? Jag utlyser omröstning! :)

/Anna

Martin Gunnarsson sa...

Big tasty är ett kladdigt och konstlat försök att göra en McDonald's-burgare som smakar Whopper.

Anonym sa...

Mcdonalds sverige borde skämmas som inte ens har en baconburgare på menyn..

Julin sa...

Har sagt det förut, säger det igen... Big Mac är kungen av burgare... (kanske med undantag av DoubleDouble på In and Out)