29 mars 2006

Gott Liv, Snabbt Liv


ICA, ni vet dom som gör god o billig fiskgratäng?!

Dom gör ju inte bara det. Förutom att driva butiker etc så har dom också gjort våra liv lite enklare. Och lite godare.

Under produktparaplyet "Gott Liv" har de lanserat en räcka produkter som skall vara låga på det som är onyttigt och höga värden på det som är nyttigt.

Vi har en favorit just nu. Det är "Asiatisk Wok". God kryddning, rejäla nudlar som gränsar till spaghetti, gott om kött. Prövade "Green Curry", men där var riset litelite för kladdigt och såsen för skiktad och rinnig(tillagade vi fel? Kanske..).

Tricket är att man har gjort rätter som inte smakar kruskakli och rågsikt (säkert bra på sitt sätt, men kom igen...). Det smakar gott. Och kanske, ett riktigt ordentligt kanske så kommer många (inte vi naturligtvis) att inse att mat med mindre salt/socker/fett och med mer fibrer kan göras gott. Och kanske kan man förändra sitt liv yttepytte granna. (Återigen, inte vi. Vi är dömda till ett liv i kolestorolets, fettets och det vita brödets Hades..)

Men vill man kompensera allt det onyttiga man äter dagligags, ibland kanske på inrådan av oss. Ja, då kan ICA's "Gott Liv" vara en väg att gå.
Och vi gillar ju er alla, vi vill ju inte att ni skall fara illa. Så snälla, ta hand om er.

(Fasiken vad vi kände att vi gjorde en samhällsinsats där...)

3 kommentarer:

Julin sa...

Angående ICAs Fiskgratäng... Köpte en ny batch á 8 gratänger blandat med Räk och Dill. Märkte till min förskräckelse att såsen är avsevärt mer rinnig än tidigare... nästan på gränsen till vattnig... Är detta något som redaktionen på FFL även uppmärksammat? Något för FFL att ta tag i? Måste finna någon på ICAs provkök att påtala detta för?

Xtian sa...

Nä, det har vi inte uppmärksammat. Kan vara ett fel i handhavandet från konsumentens sida(du) vid tillagning. Eller så kanske de har förvarats i butik på ett sådant sätt att produkten har tinat något och sedan fryst igen och därmed skapat en slutprodukt som inte är till belåtenhet. Men kolla med Icas kundtjänst, de hjälper gärna till.

julin sa...

Knappast handhavande fel av konsument... möjligtvis dålig förvaring i butik. Trodde ICAs Fiskgratäng var en hjärtefråga för FFL...