7 mars 2006

Bigger Mac - the Bigger Story


Häromveckan lanserades Bigger Mac. Vi blev lite tagna på sängen då vi inte hade den blekaste aning om kampanjen och vi av en slump upptäckte den i en kundtidning.

Med anledning av detta skrev vi några frågor till Birgitta Mossberg, presskontakt på McDonalds.
Och nu har vi fått svar.

En del av frågorna har ju redan löst sig, att den inte fanns på nätet etc. Förklaringen: kundtidningen var lite tidigare ute än kampanjen drog igång. Men allt detta är ju redan överspelat, nu ser vi den både på nätet, i restaurang och på kampanjer på stan.

Och att det är en kampanj, det har ju redan McSvar gett oss vägledning om.

Men en fråga som vi tyckte var intressant var:

- I en tid som präglas av väldigt mycket vikt-diskussioner och fetma, då lanserar ni en större burgare. Plus det faktum att Big Tasty sedan en tid tillbaks ingår som ordinarie meny-produkt. Hur funderar ni kring detta?

Responsen på detta blev:

"Man kan äta allt - men inte alltid. Det viktiga för oss är att erbjuda vad våra gäster efterfrågar och ha en bred och relevant meny med både större produkter, vanliga hamburgare (med nötkött, kyckling och fisk) och nyckelhålsmärkta alternativ (som Salads plus couscous)

Vi har under 2005 märkt att många av våra gäster efterfrågar stora produkter. Big Tasty lanserades 2003 som en ordinarie produkt på vår meny och relanserades framgångsrikt efter sommaren 2005"

Vi tackar Birgitta och hennes kollegor på McD's för svaret. Vi på FFL hoppas att ni som gillar Bigger Mac äter av den ordentligt- den är ju bara kampanj. Och dessutom god. Släng in enSide Salad istället för pommes, McD's balsamvinägerdressing är faktiskt en all-time-high för dressingar.

(Bild från McDonalds sajt. Där hittar du även mer info om produkten)

3 kommentarer:

Karolina sa...

Ja den där balsamvinägerdressingen går minsann inte av för hackor!

Anonym sa...

Den funkar även utan ost och dressing men bara lite ketchup.

/Herr stormage

Anonym sa...

Jag tycker den smakade så där... Orginalet är godare!