18 feb. 2006

Snack om OS-snacksEftersom alla tidningar skriver om "bästa tugget framför OS" så måste vi väl göra det oxå. Och vi vill ju. OS är ju fantastiskt, snacks likaså. Nu har vi chansen att kombinera de två(Hey, MrRhyme..).

Men problemet är ju att man fastnar i samma spår som alla andra. Chips, popcorn och för den nyttige; grönsaksstavar(istället för skidstavar..göteborgshumor, sorry) med youghurtdip. Och läsk till det. Kanske en "matig macka" med nån "smal röra" med sallad och tomat. Gääsp säger vi.

Men vi kan inte riktigt komma på vad vi själva skulle slänga upp på tv-bordet utan att hamna i slentrianens och klyschornas snårskog.

Ett spår är ju det Italienska, OS går ju trots allt i ett klassiskt matland och med småplock som en av sina paradgrenar. Oliver, inlagda grönsaker, torkad skinka, bröd, ja allt man kan äta med fingrarna. Hmmm...det blev ju ganska bra upplägg.

Men. För att göra saker intressanta - här kommer några passningar (göteborgshumorn hänger kvar..förlåt igen) till de jag hade valt ut till snacks-OS-truppen:

- Helena, vilka oliver håller för en hel dags OS-t/s -ittande? Smakmässigt får man inte bli för trött på smaken, den måste vara uthållig som en damlängdåkare på 5-milen. Vad ställer vi upp på startlinjen?

- Fulcola, vilken cola väljer ni som dryck för att läska våra hejaropstorra strupar? Italiensk OS-cola, finns det? Eller vad håller utan att bli för sött, utan att sitta som en klibbig hinna på tänderna framåt sista perioden?

- Killarna på Matblogg - ni mästare på snittar/tapas. Vad gör man snabbt och enkelt(Vi menar alltså tiden mellan första och andra stenen i en curlingmatch) och som klarar att stå en hel dag inom räckhåll från soffan utan att se ut som en SJ-smörgås efter ToR Kiruna - Malmö?

Ja men vad äter ni själva då? Ja ni...igår drogs det en semla. Idag kollade vi på Anja och drog i oss Drosté-choklad. Idag blir det Spenatdip med tunna pitabröd att doppa med. För långsittningar kommer de klassiska chipssmakerna fram (SourCream/Grill/Dill) eller varför inte lite popcorn för att matcha snön - med ett par droppar Tabasco på för hetta (och för illustrera lite blod på isen efter en sjysst fajt framför kassen). Vi dricker gärna bubblande vatten, Fun Light (Hallon eller Jordgubb ligger på Topp2) och en liten stackare överbliven Julmust Light.

Lika spända vi är på medaljjakten, lika spända är vi på svaren från resten av snacks-OS-truppen. Och har ni läsare egna tips - please share. Det är ju det den Olympiska andan handlar om - att dela med sig av glädje, prestationer och..snacks. Typ.

5 kommentarer:

Helena sa...

Olivlaget får bestå av två spelare:

- små, gröna spanska oliver utan kärnor som med lätthet slinker ner i klungor. Med avbytare och bänkade spelare (d v s man kan äta hur många som helst!). Goda!

- stora, gröna grekiska oliver med kärnor får bli lagets spjutspetsar. Mina absoluta favoriter, men olivamatören tycker kanske att det är för mycket bett i dem.

Allra helst vill jag stoppa in några soltorkade svarta oliver från Turkiet i laget också. Och en bit italiensk Taleggio-ost!

Tack för förtroendet! =)

Dubbelmackan sa...

Schlagersnacks. Funkar i princip lika bra till OS. Vi började med lite stil och plockade fram parmesanoliver, cashewnötter och wasabinötter. Men ska det vara schlagersnacks så ska det vara the heavy shit. Fram emot småtimmarna åkte chipsen och dippen fram i sällskap med ostbågarna. Och nu blev det fart. Armarna gick som på pensionärer på ICA-smakprovning. Slutsats: Nötter och oliver stillar snacksbehovet lika bra som ett äpple stillar godissuget. (Därmed inte sagt att oliver och nötter inte är gott). But hey, det är bara min åsikt.

Martin Gunnarsson sa...

Och här är vad vi på Fulcola har åstadkommit i frågan.

Christopher Anderton sa...

Well. Kör mina snacks franmför teven favvon.

1. Mast-o Khiyar och Gualino vitlöks grissini (finns överallt nästan) Recept på Mast-o Khiyar finns på http://www.matblogg.se/archives/2005/08/03/niclas-bjuder-pa-persisk-fest/

2. Rostade småbröd och ett fat med ost och grönsaker som man lägger på.

3. Marcokanska oliver!

Anonym sa...

Hi, I was out blogging and found your site. It certainly got my attention and interest. I was looking for Cookies information and even though this isn't a perfect match I enjoyed your site. Thanks for the read!