9 feb. 2006

Inga Topp-Nuggets


Det kända livsmedelsföretaget Topp, som fryser in grönsaker och även tillverkar färdigrätter har gett ut Nuggets. Av kyckling

I alla fall om man får tro vad vi hittade i vår butik. Inte om man tittar på deras hemsida. Där finns inte ett spår av några "Nuggets Barbecue".

Och det är det man kan hoppas på, att hemsidan har mer rätt än verkligheten.

Panerade kycklingbitar, förlåt slamsor som tryckts ihop till något som liknar bitar, med inslag av något skall likna chilifruktkött i paneringen. Det varken liknar eller smakar chilifrukt.

Nu skall vi villigt erkänna att vi valde det enklaste sättet att tillaga dessa "slamsklumpar". Vi körde i ugn. Ingen fritös, ingen stekpanna och således ingen olja. Resultatet kanske hade blivit annorlunda då? Man kan i allafall hoppas.

Nu smakar det mer potatismjöl och någon obeskrivlig torr krydda. Kycklingköttet framstår som saftigt, men efter ett tag inser man att det mer är svampigt än saftigt.

Eftersom smakreferensen här är de krispiga saftiga Nuggets som serveras på diverse hamburgerrestauranger så kan det inte bli annat än bock i kanten för Topp.

Nä, vi vill inte skriva mer nu, det här är ett hån mot snabb mat. Lämna slamsorna åt sitt öde.

3 kommentarer:

ondskan sa...

Det här var roligt! Och whenever in Malmö, missa inte Pizza Stugan (ja, särskrivningen ska vara där), beställ en Afrikansk!

Xtian sa...

ondsak: det var lika roligt att träffa dig! Men var fasiken ligger Pizza Stugan (bara särskrivningen är värt ett besök...)?

PaddySe sa...

Pizza Stugan ligger på Nobelvägen, en liten bit från Nobeltorget. Om du står i korsningen Nobelvägen/Amiralsgatan och tittar mot Södervärns vattentorn (som ser ut som en erigerad penis), så går du mot vattentornet. Efter c:a 150 meter når du fram till Pizza Stugan, som har en dödskalle som logo, och menyn pryds med texten "ätes på egen risk".
De har helt OK pizzor, speciellt när man får det man beställt.