2 feb. 2006


Flyger ni mycket? Speciellt internationellt?

Det gör inte vi, vanligtvis. Men nyligen har vi haft möjligheten att besöka internationella flygplatser i Sverige, Danmark och Tyskland. Okej, inte så exotiskt, men ändå.

Och kopplingen till snabb mat? Jo, det här slog oss.

Utanför säkerhetskontrollen erbjuds mat från erkända snabbmatskedjor och med välkända varumärken tillika mat. Innanför säkerhetskontrollen, ja där är utbudet ett helt annat. Wannabee-restauranger och Brick-caféer med namn som "Eat and Fly", "Captain's Corner", "Chicken Wings" och "Cockpit Coffee Corner". Alla med hafsig mat och hutlösa priser.

Okej, vi kanske är hårda. Det finns okej ställen. Men vad som förvånar är fortfarande frånvaron av kedjor. Må så vara att McD's och Kingen inte ensamma skall härja bland resenärerna. men det finns rum för alla och envar. Och det finns ju kedjor som erbjuder mer resturang-style-mat som kan ersätta de sorgliga ursäkterna till krogar som idag har monopol på dina sista utländska växelpengar(som aldrig räcker eftersom en "hamburgerkorg á la Crap" kostar 20 euro och du får betala med kort till slut).

Kolla själv nästa gång. Utanför - snabb mat med klass, Innanför - dyrt o ganska kass.
Vi har dock för oss att det ser annorlunda ut i USA, men då det är snabbmatens Mecka eller Sodom, beroende på hur man ser det, så är kanske det inte så konstigt.

Så om någon av våra läsare jobbar på Luftfartsverket, feel free att öppna upp era portar för fler och bättre restauranger innanför säkerhetskontrollen. Annars så får man helt enkelt äta innan incheckning eller innan man åker. Eller på planet(men vi är nog de enda som faktiskt gillar flygplansmat).

Kanske ett I-landsproblem, men dock en spaning som är värd att tänka på när ni reser. Vi vill ju att ni skall må bra. Så det är för er skull vi skriver det här.

(Brasklapp: här pratar vi inte om de sjyssta Champagnebarerna som dyker upp här och var på väg till gaten. De funkar alltid... Men bara dom)

8 kommentarer:

Dubbelmackan sa...

På Newark i NY finns ett mecka för snabbmatsälskare i form av italienska pizzaslicear, mexikanska burritos, hamburgare och floats. Så har man några timmar över (efter att ha terrats igenom alla säkerhetsåtgärder) så kan man göra en delikat avsmakning av diverse godsaker i väntan på sitt flyg.

Anonym sa...

Håller med, Newark är utmärkt! Arlanda suger, för att inte tala om tillvaron efter incheckning på terminalen för SAS på Charles de Gaulle. Öststatskänsla och man väntar in i det längsta med att gå in varje gång.

Tove

Julin sa...

Tillbringade alldeles för många timmar på flygplatsen i Dallas Fort Worth förra veckan. Fick tillfälle att avnjuta både frukost och lunch (försenat plan) på flygplatsen och ställdes inför en veritabel orgie i snabbmatsrestauranger. Hade grym beslutsångest när jag stod där och skulle välja ett av följande etanblissemang:

Au Bon Pain, Deli
Auntie Anne's Pretzels
Candy Headquarters
Dickey's BBQ
Cowtown Bar
East Side Mario's
Frullati Cafe & Bakery
Hebrew National
I Can't Believe It's Yogurt
La Bodega Winery
Los Amigos, Tex Mex
Manchu Wok
McDonald's
Popeye's Chicken & Biscuits
Seattle's Best Coffee
Starbucks Coffee
Subway
T.G.I. Friday's
Taco Bell Express
Texas Stadium Skybox, Bar
Vintage Texas
The Grove, Nuts/Fruits
Pizza Inn Express
Wendys
Haagen Dazs
Harlon's BBQ Grill & Bar
Hot Dog Construction Company
Texas Stadium Skybox, Bar
Sbarro's Italian Eatery
Chili's Too
Blue Mesa Taco & Tequila Bar
Reata Grill
Ben & Jerry's Ice Cream
Champps Grill & Bar
Blue Mesa Taco & Tequila Bar

Vad hade ni valt?

Xtian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Xtian sa...

anonymous(o alla andra): när man checkat in på CDG så går man INTE in i de hemska tuberna som leder till en sakta död i en avlägsen satellit-terminal. Man går en trappa ner först. Där finns det lite bättre ställen, bla en McD's och en "Hippo" - Frankrikes svar på amerikansk temarestaurang. Inte så tokigt kött har dom. Inredningen verkar dock vara hämtat från TGI's andraval till inredning(den dom inte valde alltså..)

Julin: vi hade valt...att ta en lay-over på exakt 7 dagar. Då hade vi hunnit med alla. (3 mål mat om dan + 2 snackspauser/mellanmål)

Anonym sa...

xtian: I know that. Det är därför jag väntar med att gå in. Nedervåningen är ingen höjdare heller men det är i alla fall inget månlandskap.

Tove

Maria sa...

På flygplatsen på Gran Canaria finns iaf Burger King innanför säkerhetskontrollen, i övrigt är det mkt "Upper Crust", slemmiga pizzaslicear m.m.

Xtian sa...

Maria: tack för info - nu vet vi att resor till Gran Canaria står på listan över godkända resmål...