5 feb. 2006

Flamin' Hot - I'ts a shame it's not!


OLW - världsmästare på att göra ostbågar. Nu finns en ny smak ute i butik - Cheeze Chruncherz Flamin' Hot

Vi börjar med "Chruncherz". Den här biprodukten kom till när någon la märke till att resterna från ostbågemaskinen blev som små stela hårda missbildade ostbåge-spritsade korvar. Och när dom smakade så insåg man att det var lite sjysst smak på det här och att man hade hittat något som man kunde göra pengar på. Istället för att sälja det i personalbutiken.

Så kunde det i allafall ha gått till. Oavsett bakgrund så tycker vi att Crunchers är ett trevligt avbrott till orginalet.

Nu till Flamin' Hot. Och det här är mycket större än bara dessa små ostkrokar(som man säger västerut - och som låter lika dingt som att uttala Kex som [tjex]...men..). Det börjar bli ganska tröttsamt för oss som gillar hetta i mat att ständigt gå på varenda producents tjat om "Hot!Hot!Hot!" och "SuperDuperStrong" och sen mötas av ett fesljummet kryddat slutresultat. Lägg av med det. Säg istället "Hot" om det är det istället för "Flamin' Hot". Visst, olika referensramar och allt det där plyschoverall-sociolog(sorry alla sociologer)-snacket. Men inte fasiken tror man att "Flamin'Hot" skall smaka som nån har tagit krispiga ostbågar och duttat på lite chilikrydda. För det är så det smakar. Viss eftersmak med hetta som bryter av mot den skönt kemiska ostsmaken som bara ostbågar kan förmedla.

Vi gillar Flamin'Hot Cheeze Cruncherz även om namnet med alla sina 'z' drar lite för mycket åt taskigt dansband på sent 80-tal. Strunta i namnet - köp dem till nästa förfecke, men glöm inte att tvätta händerna och borsta tänderna innan du går ut.

Men det är inte Flamin'Hot. Det är Hot. Nuff said.

I det lite större perspektivet, vad beror den här hetsjakten på "Hetta" på? Har vi så lam matlagning i Sverige så allt som innehåller ett kryddmått styrka blir "Hot!Hot!Hot!". Kan inte vi klara av chili och andra varmare kryddor i vår mat? Eller är det ett säljtrick? Att utmana konsumenten(i det här fallet mer riktat till män känns det som - vi är ju dumma på det sättet) i en "I dare you to try"-utmaning? Eller en kombination av de båda? Eller finns det andra förklaringar? Utveckla gärna och berätta för oss. Vi vill gärna veta. För det är tröttsamt att förvänta sig en spansk inkvistion på smaklökarna och istället för vår gom smaka på en motsvarighet till en bannande konflikträdd dagisfröken. Trist och menlöst.

1 kommentar:

Anonym sa...

fkjgafpök