4 feb. 2006

FastFoodLover-FredagEfter en hård arbetsvecka måste ju redaktionen få vila ut lite. Så därför valde vi att köpa färdiglagad mat.

Vi gick till Hötorgshallen.

Stackars Gonzales i bortre vänstra hörnet hade så mycket att göras och så fullt upp att han hade glömt bort var han hade sina macademia-nötter. Nåväl, eftersom Lisa hade gett oss inspirationen så var vi tvungna. Så vi frågade i nötter-och-torkade-frukt-och-krydd-stället, vänster-rakt fram när man kommer av rulltrappan. De hade. Vi köpte. Vi gillade (även om King Cashew sitter säkert med kronan)

So much for snacks. Nu till middagsmaten. Vi stod länge o tittade på vårt favvoställe "Bosphorus" som har jättefräsch meze. Men vi "went the crazy way" och vände oss om och plockade friskt ur disken hos "LaGazelle". Bra, skojig service. Extra "smakprov" på köpet + att de rundade av neråt när vi skulle betala gör att inhandlingen blev överraskande rolig. Ett extra + för att killen pratar svensk/MahgrebFranska med oss hela tiden. Charmigt skojigt.

Vi köpte (och åt):

- Hoummus - 50/50 i omdömet. Kanske lägga på lite olja på egen hand. Men mjuk o god
- Tabbouleh - sådär. Lite lam.
- Kebbe - lammfärsjärpar med pinjenötter o kryddor. Smaskens i drivor
- Falafel - En av de bättre.Saftig. Rekkomenderas
- Marinerad kycklingbröst - marinerat o stekt. Oxå saftigt med en sötsyrlig smak. GottiGottGott
- Het tomatsallad/salsa - 40 grader i skuggan. Fast i munnen.
- Kronärtskockshjärtan i marinad - 50/50 i omdömet igen. Vissa tycket det smakade metalliskt vitlökigt. Andra tyckte det var "helt vanliga och goda " kronärtskockor. Testa o tyck själva.
- Spenatsallad - aftonens clou. Creme de la fuckin' creme. Top of the friggin Tops. Jättegod. Smetigt spenatigt god. Len fräsch smak. Den här kan man fantanemej smeta på vad som helst. Vill man så kan den peppras på lite. Eller varför inte ett par droppar citron?

Gå till LaGazelle, ta med en massa mat hem. Köp ett ton med spenatsallad. Ni kommer ändå ångra att ni inte köpte mer.

Njut av helgen.

3 kommentarer:

Christopher Anderton sa...

Okidoki. Bekännelser på gång. Kolla in hos oss.

Kinna sa...

Sjutton också, jag var ju på Hötorgshallen igår. Nu måste jag dit igen =)Spenatsalladen lockar.

Anonym sa...

Den roliga killen som pratar svensk/MahgrebFranska heter Bedis.
Han pratar oavbrutet och när han inte har något att säga så sjunger han sin lilla sång: "iuh-iuh-iuh". Kul och älskvärd prick. Hursomhelst, när han själv bjuder på mat, handlar han hommus, tzatziki, oliver och annat i butiken mittemot www.primadelikatesser.se
Be dom göra en ciabatta med cevapcici och hemlagad ajvar, nästa gång du besöker Hötorgshallen och är riktigt hungrig!