28 feb. 2006

Bigger is Better?


Våra vänner på McDonalds har förstått conceptet "brand extension" (en utvidgning av ett varumärke genom att introducera nya variationer av varumärket inom samma område. Marknads-blahablaha). Ett av snabbmatsvärldens starkaste varumärken, giganten, mastodonten - BigMac har blivit extended. Så in i helsefyr

BiggerMac - 150 gr Hamburgare. En större BigMac. I en våning. Men desto större omfång

Men blir mer och större bättre? Svaret på den frågan är, i det här fallet ett rungande, glädjebetonat JAJJEMENSAN!.

För er som gillar "landsortsburgare" (Sibylla, Fyrkanten, Snabbt & Gott o dylika korvmojjekedjor) så är detta en välkommet alternativ. Känslan av en gatuköksburgare finns där. Iallafall mer än en Big mac. Men smaken är den erkända, varma fina "skönt-att-komma-hem-till-efter-en-utlandsresa"
-BigMac-smaken.

Men gurkan känns lite saltare, dressingen är lite mer med i spelet. Det är två variabler som kommer att vara vattendelare. Gillar eller inte gillar.

Vi gillar(svårt att gissa..). Tycker kanske att det som är "unikt" med BigMac är just dess tvåvåningskänsla och dess storlek som hyfsat hanterbar. Nu blir det lite av en "som-alla-andra" stora burgare. Men så mycket godare än just alla andra. (Där Whoppern kanske går in o ligger jämsides i och för sig. Red's anm.).

Men BiggerMac kommer att gissla oss länge. Skall vi köra på med klassikern eller skall vi äta den nya. Kan bli lite av "New Coke" över det här. Även om inte BigMac ersätts, men ändå. Skall bli kul att se om traditionalisterna flippar eller floppar.

Hör gärna av er och kommentera. Vi vill veta. Och vi hoppas att ni vill äta.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Den här burgaren ska alltså ingå i den fasta menyn, eller är det en kampanj? Hittar inget på Donkens hemsida.

Xtian sa...

Nä, vi hittar ingentin där heller. För en gångs skull verkar Doddes vara lite off-track. Varken El Maco Jr eller Bigger Mac finns med. Konstigt...

Hur eller hur, i den kundtidning som ligger lite varstans på varje McDonalds står det om Bigger Mac. Just nu har vi inget exemplar framför oss så vi vet inte om det är kampanj eller et stadigvarande menyobjekt. Tror inte att det stod varken eller. Men vågar inte svara 100 på den frågan..

Vi återkommer.

/Red.

Julin sa...

Vill verkligen äta denna burgare... Big Mac ju obestridlig konung bland hamburgarna. Inte godast kanske, inte störst, inte med flest tillbehör MEN fungerar alltid i längden.

Det är burgarnas köttfärsås och spagetti...

Helena sa...

Jag är ingen hamburgertjej, men de där gurkskivorna i burgarna är löjligt goda. Och ja, jag tror nog att Bigger Mac kan passa mig. Måste prova!