3 jan. 2006

Havre-rian, Havre-ra!Dryck på Havre? Låter konstigt? Låter inte gott? Kanske det. Men för att veta så måste man ju testa. Vilket vi har gjort.

Och vi gillar. Vi prövade oss på Oatly Havredryck Jordgubb/Skogsbär.

För att citera deras produktinfo: "Dryckerna är gjorda av ren, svensk havre och rika på nyttiga havrefibrer. Havrens och fruktens naturliga sötma gör att vi inte har tillsatt något socker i dryckerna. Båda dryckerna är helt fria från mjölk och soja och nyckelhålsmärkta."

För att citera oss: Smaken av gröt är omisskännlig. Men inte den äckliga, klibbiga och gråa gröten man fick i lumpen/skolmatbespisningen("bamba" för västkustbor, "matan" för alla andra)/scoutlägret eller annan valfri tvångsreglerad utfodringsenhet.
Utan den lena fina smaken av kvalitetsgröt som bara serveras hos mamma/pappa(pappor är generellt bra på gröt...)/mormor/farmor/lyxhotell eller annan valfri njutningsassociation.
God gröt med sådär lyxigt mycket sylt. Utan att bli översött.

Rejält och gott helt enkelt. Nåt att hålla i när åskan går. Att luta sig mot när magen känns stormig. För dig som vill ha morgongröten fast du åker kommunalt i ottan och inte har tid med gröt. Okej, den blir ju kall, men den är god ändå!

Nu måste vi testa den andra (äpple/grönt té)!(Fotograf Sven Svensson för Oatly)

7 kommentarer:

Lisa sa...

Åh, ni har väl följt Oatly-debatten hos mig!
Roligt att ni också gillar Oatly, men den passar inte till all matlagning vilket jag bittert fått erfara.

Xtian sa...

Lisa, näst efter Oatly själva så är du Mrs. Oat-lover. På ett bra sätt alltså.

Vårt insteg på Havre-fältet(!) får gå via snabbversionen "Havredrycken". Men vi är lite sugna att testa deras pannkaksmix. Och kanske kan, på sikt, tänka oss att slänga i oatly-produkter i vår hemlagade mat. Och då vänder vi oss naturligtvis till dig. För vi älskar matälskaren (http://matalskaren.blogspot.com/ för er som inte vet...)

Helena sa...

Har på er inrådan precis druckit en oatly, äppelvarianten.
Alldeles, alldeles jättegod!
Tackar ödmjukast för det braiga tipset.

Lisa sa...

Fast jag har en Oatly-svacka just nu. Mer besatt av surdegsbröd, torkad svamp och NK:s ostdisk. Snar på en blogg nära er! Kan ni inte skriva om min älsklingspizza på La Casa? Bästa pizzan i stan, tycker jag som möjligen är partisk eftersom den ligger i mitt hus. Cacciatore och den med lufttorkat oxkött rockart. Inte minst om man hostar upp 15 pix extra och får äkta buffelmozarella.

Xtian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Xtian sa...

helena: kul att du gillade den, nu vet du mer än oss. Vi har inte hunnit testa ännu... Och, bra blogg du har!
Lisa: oooh, nu får du ge dig. 2 tips (tungburgare och specialpizzor) som vi måste testa. Men vi lovar att kolla. Smaskig pizza (som det låter som) är alltid populärt hos redaktionens gravida hustrur... Kan man både testa o framstå som en obotilg romantiker(för pizza är väl romantik om något?)

Lisa sa...

Valtellina heter vår favorit. Beställ med enbart buffelmozarella (ingen vanlig det blir för mycket) och extra lök. Men igår var den en besvikelse. Något mysko med tomatsåsen.