24 jan. 2006

Guldkort får Rött kort


GB's linje "Carte d'Or Selection" har en ganska hög svansföring. Ustrålar exklusivitet bland Big Packs och pinnglass-lådor.

Deras tungt TV-annonserade "mascarpone-glass" har gäckat oss länge. Vi föll för reklamen(tack gode Gud för reklam!) och köpte oss en bytta.

Och som man säger i reklambranschen(såvitt vi vet): "Är produkten dålig så kan ingen reklam i världen rädda produkten. Man kan locka folk att köpa en gång, men sen är det kört"(inget ordagrant citat, men typ så brukar reklamare säga när de vill låta lärda). Och för oss är det kört. Vi kom, köpte och klagade.

Skogsbär-såsen är så skarp i sin smaksättning så att den blir otrevligt skarp. Det är som att bita i 70-tals, röd nylon - så syntetiskt smakar det.
Pistage-mandlarna är sega av att ligga med glass o sås och smakar som nötter från farmors julskål. Fast julen 1985. Torrt, segt och dammigt.

Mascarponeglassen är det si och så med. Antingen tycker man att det är en mjuk, härlig följsam smak av den diskreta mascarponeosten och glass. Eller så tycker man att det är en dassig vaniljglass. Men här kan det gå "either way"

Det enda som blir en trevlig smaktupplevelse är när man får sig en tugga som är "ripplad", dvs har en tunn sträng av skogsbärsås ner i mascarponeglassen.. Då smakar det hyfsat gott.

Jo, en annan trevlig upplevelse var det oxå. När vi slängde förpackningen.

6 kommentarer:

Lisa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lisa sa...

Jösses! Tur att jag inte köpte den. Tyckte att det lät lite lockande. Tack för att ni finns!

Dubbelmackan sa...

Annars måste jag säga att Carte D'Or Stracciatella och Toblerone är riktigt goda. Ett paket om dagen är bra för magen, som man säger.

mr. miller sa...

Låter förfärligt med dina ord. Nästan lika jäkligt som den smakade när jag testade häromdagen. Jag är med dig, hela vägen!

anna sa...

jag tycker själva glassen är god, jag håller med om att nötterna är rätt äckliga.
Jag brukar ringla över lite chokladsås, då blir det mkt godare! ;)

Lisa sa...

Toblerone-varianten är vidrig! den där artificiella honungsaromen ger mig kväljningar.