10 jan. 2006

Greek Week


Mellandagarna tillbringades på ett kontor. Därför var vi tvugna att lyfta vår vardag lite.Vi åt grekiskt. I tre dagar i sträck. Oopppaaa!

På Medborgarplatsen i Stockholm står en klassisk gatuköksvagn. Fast det står Grekisk FastFood på skylten ( med härligt kitschiga smålampor, året om).

Vi prövade oss igenom:  • Souvlaki
  • Bifteki
  • Gyros
  • Falafel.

Vi tyckte:

Souvlaki - kött i kryddiga bitar som dansar Zorba i truten. Brödet var ett pitabröd som inte öppnats utan rullats ihop till mer "korvbröd-stylee". Blev för brödigt. men med mycket sås så var det smakens för hela kroppen.

Bifteki - samma kryddning som souvlakin. God. Men lite torrare. Bra portion, fräscht. I pitabröd tillsammans med sallad o tomat.

Gyros - greklands svar på kebab. Gott, enkelt och fräscht. I Pitabröd, sallad och tomat.

Falafel - torr. Som en biff, vi hade förväntat oss bollar. Det här var inte äckligt, helt okej, men ändå lite av en besvikelse. Finns säkert bättre ställen att frottera sig i falafel.

Vi gillar Grekisk Fast Food på Medis. De är jättetrevliga, det är okej pris (ja-a-då, vi vet att det finns billigare ställen, men det är fortfarande okej priser här) och det går snabbt. Alla ovanstående rätter går även att få med pommes och lite andra tillval. Plus att har man Fast Food i namnet - ja då får man guldstjärna i Magister FastFoodLovers bok!

(Bilden kommer från Allt om Kebabs hemsida.)

Inga kommentarer: