13 jan. 2006

Full koll på Fullkorn


McDonalds har släppt en McFeast Fullkorn.

"McFeast Fullkorn består av fullkornsbröd, 100% nötkött, färsk tomat, sallad, skivad ost, färsk lök och dressing. Brödet innehåller 5 gram kostfibrer per Megajoule (MJ) och har en låg fett-, socker- och salthalt, vilket innebär att brödet fyller kriterierna för att nyckelhålsmärkas."
(McDonalds pressrelease)

Frågan är: skall man göra en mer nyttig hamburgare (ja, det kan man ju tolka som en motsägelse i sig självt, men ändå..), kan man inte gå hela vägen och fixa fettfri majonnäs, ta bort osten till exempel? Nu går man lite halvdant, veligt i en riktning - utan att ta ett rejält kliv. Vet inte riktigt. Men hedervärt att man i alla fall tar ett steg.

Smaken då? Ja, många av oss i testpåanelen har ett problem med McFeast från början. Tycker det är lite "mellanmjölk" över den. Varken eller liksom. Så betygsättningen blir lite svår.

Man kommer inte ifrån att det är gott om saftiga grönsaker på McFeasten, och en majjo som är riklgt spridd och välsmakande.

Men brödet. Brödet my friends!! Vi har så jäkla svårt att acceptera något annat än vanligt, helt normalt hamburgerbröd. Och det här blir inte bättre. Inte jättekass, men bröd som är mer fiberrikt har också alltid större krav på sig när det gäller färskhet. En rågbulle som blir torr blir 100 gånger tråkigare att äta än en franskbrödbulle till exempel.

Och brödet var torrt. Vårt testexemplar var till och med lite "torrbulle"-sprucket. Inte bra. Och då blir den tråkiga kartongsmaken lite mer framträdande.
I övrigt var det en bra burgare i storlek, saftighet, smak och tilldelning av övriga ingredienser.

Tipset för dig som gillar McFeast - smaka den här, men se till att du får en helt nygjord - så kanske brödet är bättre.
Det är inte dåligt. Men kan bli bättre

(Bild från McDonalds pressida)

3 kommentarer:

Netza sa...

Oh, själv älskar jag den nya fullkorns mcfeasten!

Xtian sa...

Vi tror dig. Det är inget fel på den. Vi fick nog ett dåligt exemplar. Skall för säkerhets skull testa snart igen. Och ja, lite för din skull oxå... : )

Anonym sa...

What is straw, Bro
ther Cawdor?
hydrocodone prescription