1 dec. 2005

"Pimp my Nutz"Vännerna på OLW tar minsann inga sovmorgnar eller långluncher. Nya produkter väller ut likt magma ur jordskorpan.

Senaste nyheten återfinns inom deras produktlinje "Supreme". Den produktfamiljen är " till för de tillfällen då du vill unna dig något extra och bara det bästa duger." Enligt dom själva i alla fall.

De 2 nyaste familjemedlemmarna heter: Supreme Peanuts Blue Cheese och Supreme Peanuts Spicy Oriental. Och för just ditt höga nöjes skull så har vi smakat på båda.

Och det är, som titeln antyder, en produkt som har "pimpats" upp till något som under skalet är ganska ordinärt.

Först av allt: Skalet. Det är likadant "bröd-degigt-hårt" skal som på de vanliga chilinötterna. Det blir man ganska trött på, det är lite trist. Känns som två separata delar som inte samspelar som produkt. Blir liksom inte ett ekipage i munnen. Snarare 2 smakpersonligheter som har tvingats i symbios med varandra.

Sedan har vi smakerna.

Blue Cheese - första nöten vi lät rulla över tungan lämnar efter sig ett spår av blå Wettex-trasa. Varför vet vi inte. Tar man däremot en tre-fyra nötter och låter dessa studsa likt Lottobollar i smaklökarnas lotteri så blir det vinst. Inte 7 rätt kanske, men lätt 5 rätt och ett tilläggsnummer.
(En konstig grej, vi känner någon slags julkänsla när vi äter de här. Varför vet vi inte. Antingen har vi färgats av alla "glögg-med-pepparkakor-och-ädelost"-festiviteter. Eller så är det nån krydda som spelar in på julens smakregister. Känner nån likadant?)

Skall det vara en lyxprodukt så känner vi att varje nöt skall vara en upplevelse i sig. Och det är det inte. Snarare som all annan snacks-konsumtion - det blir bättre med en grabbnäve! Känns överskattat som lyxprodukt.

Spicy Oriental - ja, vad säger man. En "bling-bling chilinöt ". Verkligen. Något större smakpalett än den vanliga chilinöten. Men inget mer. Tittar man i innehållsförteckningen så dyker, den i det svenska köket mest frekventerade kryddgästen, Koriander upp. ÅÅh, vad vi är trötta på Koriander. Snälla, låt Koriandern få en välbehövlig vila. I alla fall i snacksen.

Och lämna gärna Spicy Orient i fred i hyllan också. Om ni, förhoppningsvis mot förmodan, måste köpa chilinötter - köp då Spicy Orient. För den är godare än vanlig chilinöt. Men som nöt-snacks kan man lika gärna låta bli. Köp cashew istället - Nötternas Nöt!

Inga kommentarer: