29 dec. 2005

Fast and Slow - To Go!


Ett frukosttips när man inte vill lägga ett ton med pengar på att köpa sin frulle varje dag, men inte har tid att duka upp flott buffé hemmavid.

Gör en kombo. Vi har verktygen.

1) Köp Polarbröd Extrem, nyttigt likväl som smaskigt som attan.
2) Köp Kvibille(uttalas hur? Vi säger alltid fel...) Grevé 28%. Äntligen nåt som visar var ostkupan skall stå. Tryck och smak i samma, liksom.
3) Gör en macka av ovanstående. Lägg till vad som passar (tomat eller nåt..)

Nu har ni klarat av "SlowFood"-delen.

Nu kan ni med gott samvete gå förbi närmsta 7-11 eller butik o handla er en Froosh (vi har smakat mango-apelsin nu. God. Mjuk men inte för söt. Syrlig men inte för sur. Gillar dock blåbär & hallon bäst).
När ni har köpt detta så har ni klarat av "FastFood"-delen.

Nu är det bara att köra "ToGo" varthelt ni skall ta er. Skola, jobb, parken, snödrivan...

(inget klurigt eller nytt med det här tycker du kanske? Men vi vill egentligen bara peka på 2 av våra favvisar just nu. Polarbröd Extrem och Kvibille Grevé)

3 kommentarer:

mathimlen sa...

Hej, hittade er via Matblogg.se och såg fram emot läsning med tips på snabbmat. Men insåg sen att så länge det inte finns nudelställen värda namnet i Sverige (Sthlm) så blir ju alla inlägg typ om hamburgare!

Skriver ni aldrig om sushi t ex? Det är väl snabbmat om något? Kan inte någon barmhärtig asiat öppna upp en kedja av nudelsoppaställen likt Tae Won Mein i London (finns ex v i Greenwich).

Xtian sa...

Kära Mathimlen.
Du/Ni har så rätt så. Så länge det inte finns en större flora av snabbmat än idag då det är mycket begränsat till just hamburgare, så blir det inte mycket skriverier om nudlar (om man bortser från Wok Mee på Östgötagatan som vi har skrivit om innan, men det är säkert inte den sorters nudlar du/ni är ute efter).

Jovisst kan vi skriva om Sushi. Men vi äter det inte så ofta själv och har egentligen bara 2 favoritställen, SushiHuset på Brahegatan 5 och Roppongi Take Away på Hamngatan 31. Men kolla gärna in http://www.sushi.infogate.de/rest/eu_sweden_stockholm.htm

Där finns en hel del tips om än en del ganska gamla.

Gällande barmhärtig asiat - öppna en själv vet jag!Du har ju målbilden klar (Tae Won Mein i London). Bara att hitta ngn som kan laga dessa (tydligen) underbara nudelrätter.Lycka till säger vi, bjud oss på invigningen...

Lustigt dock att du/ni skriver om just detta. Häromdagen så pratade vi på redaktionen om just trender för 2006. Och just avsaknaden av små hål-i-väggen-take-away-ställen som för en billig peng erbjuder enklare rätter(läs:nudlar) på luncher etc. Tror och hoppas att vi kommer att se mer av det inom en snar framtid.

Anonym sa...

Uttal av Kvibille: Trycket ligger på "i-et". Kvi´-bille. Jättegoda ostar. Till Kvibille mejeri gjordes det alltid studiebesök från skolan i Falkenberg. Iallfall när jag gick där för bra länge sen. Kommer fortfarande ihåg smakproven. Så gott det var...