31 dec. 2005

2005 i snabb mat


Vårt första år i den nya tidens kanal - bloggen. Vad har varit bäst, sämst och så vidare? Vad ser vi framför oss?

Efter en sista dag i Stockholm City med kvicka stopp på NK's champagnebar (höga priser för välkända och bra, men inte spännande märken), Frozen Yoghurt-stället i Gallerian (Vanilj/Choklad med START!-strössel) och Fresco (caféet på Grev Turegatan.En kycklingwrap med grym fetaostkräm. Behövs blandas lite mer bara). Således en bra avslutning för kropp såväl som själ på året 2005.

Vad var bäst? Ja, det kan ju vara att vi upptäckte Froosh, den Fräscha FruktFrukost-drycken, att El Maco kom tillbaks till McDonalds. Att ICA's fiskgratäng gjorde sitt intåg på våra lunchbord eller att Burger King lanserade sin Trippel Whopper? Eller att vi fick pris för bästa temablogg? Att vi hade precis över 3500 besök sedan starten? Ja, vi kan inte riktigt bestämma oss. Allt är ju otroligt positivt och det skall man ju glädjas åt.Så det gör vi.

Vad var sämst? Att MAX serverar chicken wings som inte är wings? Att vi inte har hunnit med att testa TungBurgare i Hötorgshallen (vi skäms Lisa, du tipsade och vi ignorerade!). Att det inte synts någon riktig trend i snabbmaten. Att McDonalds, om än ett fräschare sådant, mer pushar leksaker och filmer än sin egen goda mat. Eller att det inte har getts tid till att testa allt vi velat? Samma här, det finns ingen riktig sämsta grej. Möjligtvis att vi måste höja ribban ytterligare, testa mer, vidga våra vyer, lyfta blicken från korvpapper och burgar-brickor.

Hur blir då 2006?
Fan vet. Tror och hoppas på fler "hål-i-väggen"-hak med billig och snabb mat. Varför inte nudel-asiater? Den lyx-våg som sveper över oss, med dyrare och finare råvaror kanske till och med sätter sina spår i snabbmaten. Kanske kommer man att gå än mer på Saluhallar och handla sina färdiga måltider, lite mer speciellt, lite dyrare - man "unnar sig" lite mer. HMR - Home Meal Replacements - har ju kommit för att stanna. Frågan är om inte nivån kommer att höjas där också, både i fräschet, tillgänglighet och utbud.
För egen del innebär det mer att testa. Kanske inga odysséer, men väl utflykter i smaker och dofter och andra intryck.

Och att göra er glada. Kom med tips om vad ni vill se mer av. Vi gör vårt bästa och ser till att hålla ögon öppna och smaklökarna beredda.

Ett Gott Nytt 2006.


/Redaktionen för FastFoodLovers

4 kommentarer:

Christopher Anderton sa...

Just det. Ni var med i Aftonbladet häromdagen i deras matblogg tips! :)

Anonym sa...

Skulle vara bra om ni markerade era recensioner lite bättre? Om det nu ens finns sånna:P. Aja, ser fram emot hur ni dömmer BK,McD och MAX. Gott 06! / Joel

Anonym sa...

Nyfiken på vem den där Xtian är.. Någon som kan tipsa mig?

/Saga

Xtian sa...

Saga: alla förfrågningar kring redaktionens medlemmar besvaras gladeligen. Maila bara oss på fastfoodlovers@hotmail.com så kan du få din nyfikenhet stillad.