11 nov. 2005

Grubbel om Bubbel?


Igår presenterades årets nyhet på Yalla!-fronten: Yalla! Bubbel med smak av päron-druva. Nu har vi testat den. Raskt gick vi in på spotmarknaden och la bud, kom över det resterande lagret(3st) på T-jarlens matvarubutik vid Stureplan i Stockholm. Vi drack alla.

Ett så kallat express-chock-test. Under kort tid smakas det utav bara satan och efter det så har man en palett av smakintryck; den första sippen, den andra avvaktande klunken, mitt i allt då man börjar måla smakbilden i sin mun, den kvalmiga "snart-är-det-över"-smaken och den slutliga "aldrig-mer"-klunken(som alltid slutar med att man ändå sitter och försöker få ut de sista dropparna ur flaskan för man vill ju inte gå miste om nå't).

Många intryck slog oss: Fläder, avslagen päroncider, sommarsmak med festkänsla, mousserande vin dagen efter, bling-bling-yoghurt var associationer som dök upp bland smaklökarna.

Helt okej, annorlunda och nyskapande. Då fläder inte hör till favoriterna i vårt smakuniversum så var det med viss tveksamhet vi var positiva. Men päron-smaken, som vi älskar, kommer som ett brev på posten efter viss fläder-ångest.

Det är en 50-50-chans att man gillar den här(som det mesta egentligen, men ni fattar vad vi menar). Vi kan inte garantera full vind i gomseglet, men befarar inte heller guppande kväljningar i halsgropen.

Testa själv. Berätta. Själva avvaktar vi ett tag. Just nu står det oss upp i halsen.

2 kommentarer:

Lasses lunchblog sa...

Efter att ha provsmakat Mor Annas fullkornspepparkakor med grönmögelost på Hemkpöp, som verkligen var en delikatess, köpte jag en Jalla Bubbel. Jag skall väl erkänna att jag inte är överdrivet förtjust i Jalla men Bubbel kan jag tänka mig att köpa fler gånger.

Dubbelmackan sa...

"...full vind i gomseglet." Underbar beskrivning. Måste pröva Bubbel bums.