6 nov. 2005

Fort Korv hos Fortkord

Det finns en liten liten korvkiosk på Östermalm i Stockholm. Den heter Östermalmsgrillen. Där står en man med ett lustigt namn. Fortkord.

Han serverar korv. Korv som skänker hela kroppen njutning. Günthers i Vasastan är bra. Och de lärde tvista om vem som är bäst. Eftersom vi inte tillhör de lärde så låter vi bli.

Att tvista alltså. För korven låter vi inte bli. Eftersom vi är lite rädda för Günther låter vi därför Herrn Fortkord traktera oss och våra magar.

Ofta tar vi Merguez. Ibland har vi tagit Zigeunerwurst. Korvkännare i vår närhet hyllar kabanossen. Nu har vi även testat "Coburger". Som det står på hans skylt "Favoriten från 90-talet" (och här är vi inte säkra vilket 90-tal han menar...). En liten dubbelpipig rackare som har en avvaktande pikant smak som gifter sig bra med den tillhörande surkålen och hans egenkomponerade sås.

Vår ranking(extremt flytande, kan ändras närsomhelst):
1. Merguez
2. Coburger
3. Zigeunerwurst

Fast alla är förbaskat goda. 40 kronor för ett fullmatat bröd. Oh, vad ni missar om ni inte testar. Har ni tur så får ni en liten pratstund också. Han är helt oförklarlig åt vilket håll diskussionen drar, men bara håll med och se varthän han tar er.
Hans korvar tar er till Paradiset och tillbaka, det är en sak som är säker

5 kommentarer:

Julin sa...

Bra lista men jag kan varmt rekommendera en dubbel kabanoss... Kostar lite mer (60 kr) men kvalificerar sig som en hel måltid.

Finns både hos Fortkord och Günther...

Shellsson sa...

Har han även ICAs fiskgratänger? Om han inte har det så håller jag helt med Julin.

Shellsson sa...

Drog en enkel kabanoss igår tillsammans med Falluja. Jäkligt gott. När jag tänker tillbaka på det märker jag att mina händer är blöta av saliven som droppar från mina mungipor. Det är ett jäkligt högt betyg!

Shellsson sa...

Till lunch idag testade jag en produkt från Dafgårds. 375g fin lasagne köpt på Netto för 19.90.

Lasagnen har en rund, fin smak och behöver micras i 7 minuter innan förtäring. Mycket prisvärd, mycket god och väl värd pengarna.

En perfekt rätt att äta när man inte har en ICAs fiskgratäng inom räckhåll.

Shellsson sa...

Nähe. Nu är det dags för en ny artikel här snart.