19 nov. 2005

Foccacia Från Fresco


Lördagslunchen intogs i de centralare delarna av Stockholm. En lördag blir så mycket bättre med en Foccacia från Fresco (café på Grev Turegatan, bakom Sturegallerian). Kom dit tidigt, då slipper man horder av tonårs-brats eller lördagsshoppande kvinnor. Alla dessa ställer alltid med problem när de skall beställa("kan du göra min latte utan mjölk", "Kycklingsalladen, går den att få med kalkon i stället" etc etc).

Hur eller hur. Förutom att de gör jättejättegoda lattes, så har de Foccacias som inte går av för hackor. Kostar 60 spänn vilket är ett klipp med tanke på att deras övriga meny leker en bit ovanför det(Vill man lyxa kan man ta Fresco-mackan. En orgie i bondbröd,smält ost och en tomatkräm hämtad som från Paradiset(inte reklambyrån)). Säkert gott, men Foccacian är en stadig bit och därmed prisvärd.


Två av fyra varianter har fallit oss på läppen(och övriga munnen för den delen). Parma och Kalkon. Den första innehåller ,ja.., parmaskinka.. Den andra med kalkon och, nu kommer tvisten, en ostkräm med chili i. Tryck som mjukchockar smaklökarna på ett "skoldanstryckare-där-nån-klämmer-en-på-skinkan"-sätt. Behagligt, men ändå med lite lustfylld chock.

Gå dit. Vill ni se redaktionen "live" så finns vi ofta där på lördagar. Och nej, vi får inte kick-back från dem.

Ha en skön helg.

2 kommentarer:

helena söderlind paues sa...

men nu har vi läst tillräckligt om Fresco! vill ha nyheter, tex om julkorv eller något annat säsongsbetonat....

Xtian sa...

Okej....vem är det som har en egen blogg som man inte skriver i utan hellre hänger på FastFoodLovers och trakasserar redaktionen???

Men vi sliter på för fulla muggar och försöker hitta nya grejer att skriva om