14 nov. 2005

A bunch of Crunch


Chipsvärlden förändras i en rasande fart. Man hinner knappt med längre. Nya produkter, nya förpackningar och vi-vet-inte-vad...

Nu fick vi förmånen att inmundiga Estrellas nya låg-fett-satsning. Produkten har döpts till det extremt tydliga namnet Less Fat chips. På hemsidan står det så här:

Extra krispiga potatischips med 35% mindre fett än vanliga potatischips. För att få chipsen extra krispiga använder vi ett nytt sätt att behandla potatisskivorna innan de friteras. Därefter blåser vi bort fettet som sitter på ytan av chipsen. Du känner med en gång att de smakar mycket, är extra tunna och krispiga samt oemotståndligt goda. Less Fat finns i smakerna Tomato & Basil och Sourcream & Onion.

Några frågor infinner sig efter den läsningen. 1) "..ett nytt sätt att behandla potatischipsen innan de friteras.."? Jaha, vad är det då? Hur gör ni då? Känns som om de har något att dölja.
2) "Därefter blåser vi bort fettet.... Okeeey, hur hemmasnickrad känns inte den lösningen? Och dessutom löjlig. Blåsa bort fett? Jo, tjena. Vad sägs om att komma hem o blåsa bort lite fettansamlingar kring min midja i så fall.

I. alla.fall.
Chipsen smakar mycket bra. Fettet är som bortblåst(!). Det smakar krispigt och gott. Torr kryddning, måhända känns det inte lika mycket sour cream and onion som i den vanliga varianten(den som dryper av fett, inget blåsjobb på dom chipsen...). Men det är fortfarande gott. We like.

Vi rekommenderar. Och vi rekommenderar även Estrella(Kraft Foods) att lägga ut den tredje smaken, Salt, på webben. För den finns i butik, men inte i cyberrymden.

(läs mer på nätet.)

Inga kommentarer: