11 okt. 2005

Fräsig Fralla för Frulle

Tisdag morgon. Veckans sämsta dag.

Inga minnen kvar från helgen att prata om, långt till nästa helg.

Vad kan då vara bättre än att starta dagen med en lite härlig "treat" för både mage, öga och smaklökar. Snacka om sol i sinne efter denna upplevelse.

Sosta, italienskt café i Stockholm, finns på 3 ställen (Jakosbergsgatan, Sveavägen, Götgatan) och är enligt många det bästa caféet i Stockholm. Därom tviste de lärde...

Men. De har en fantastisk lite fralla som lämpar sig utmärkt som en frukost på stående fot(kan även intas sittande).

En liten baguette-fralla. Bottnad med salami, ovanpå det en tunn slice med omelett, toppas med mozzarella, en tomatskiva och två bald med ruccolla.

En komposition som lägger sig som bomull i magen. Lite bett från salamin, smakstadga av omeletten, mjukhet från mozzarellan samt sallad och tomat som ger en fräschör till alltihop.

Finns även med skinka.

Kostar 18 spänn. Kan tyckas mycket för mackan ser inte stor ut. Men råvaror och kombination gör att den står ut i mängden och därmed är värd varenda krona.

Låt varje tråkig dag blomstra. En macka från Sosta hjälper dig på vägen.

(Not: detta togs upp därför att Lisa, en fantastisk matbloggare frågade efter alternativ till Sausage McMuffin från McDonalds. Vet inte om Sostas smörgås svarar upp till det, men det är väl värt att testa).

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.