19 sep. 2005

Köttböj i Kungens Kurva

IKEA - den nya tidens Folkets Hus....för möbler. En skräckblandad förtjusning blandad med stress och irritation. Och det bara när man rullar in på parkeringen.

Och känslan av Paradisets Portar som öppnar sig när man passerat kassan (alltid till en kostnad av minst 500 spänn). Det "Ljus i Tunneln" som döende upplever representeras här av menyskyltarna över korvståndet. "Korv 5:-", "Pizza Slice 10:-" och så vidare.
All irritation är som bortblåst. Tyngden av 100 värmeljus, 200-pack med servetter och skärbrädor i plast förvandlas till fjäderdun i händerna. Nu skall det ätas korv.

En kokt med bröd för 5 spänn går inte att diskutera bort. Det är billigt och gott. Dessutom är servicen snabb och oproblematisk. IKEA borde stå för "Idealisk Korv - Effektivt, Alltid!".

Nu har de lagt till en "Tacorulle" för 15 spänn. Bra tacosmak om man gillar det. Dock en ganska tunn rulle med ganska mycket bröd. Betänk: Femton kronor är ju tre korvar....

"Stick to Korv" är våran rekommendation.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Apple files for "iPodcast" trademark
Apple files for "iPodcast" trademark Whatchu talkin' about, Apple? Maybe it's really just a noble gesture to try and finally end the feud between Dave Winer and Adam Curry but sheesh, Apple - trying to get a ...
Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a hot tub site/blog. It pretty much covers
hot tub related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Shellsson sa...

Korv är gott. Sibylla kör nu en kampanj med Tunnbrödsrulle för 19 spänn. Bra.

Jag tror jag ska käka frukost, lunch och middag på IKEA imorgon.

ICAs fiskgratäng går fortfarande att köpa om du undrar.