2 aug. 2005

Autobahn - det var som fan?! (Utrikes)

Nu skall jag dela med mig av ett barndomsminne: Bilsemester med föräldrarna, sent 70-tal alt. skidresa på högstadiet på 80-talet. Autobahn - kör fort som fasiken, världens sämsta rastställen ("RastStätte"). En sunkig mack, nästan alltid Aral som verkar ha monopol på tyska motorvägar. En toalett som såg ut som ett djävulens verk och hans sändebud på denna del av jorden var en gammal gubbe eller äcklig tant som satt och sa "Fünf pfennig, bitte" för att de satt där. Inte för att de städade eller fyllde på papper och gav strålande service. För det gjorde dom inte. De SATT där Och skulle ha pengar för det...

Nåväl. Matubudet var det liknande standard på, man slutade alltid med en jäkligt risig macka i plast eller var smart och köpte en bit choklad och höll hungern stången tills man kom fram.

Nu fick jag möjlighet att testa igen.

Och gissa om alla "Raststätten" har tagit steget in i 2000-talet. Och piskar både Shell Select och Statoil på fingrarna.

Det är fortfarande en hel del Aral, denna symbol för bilsemestrande i Tyskland. Men väl inne i butiken så öppnas en helt ny värld. Tanten/Gubben finns fortfarande kvar, men nu verkar deras arbetsbeskrivning gått upp för dem. För nu är det rent. Och på ett ställe fanns det till och med ett vändkors där det kostade 50 cent att gå igenom, men där man fick en kupong för motsvarande värde att använda i butiken. Smart som fasiken tycker vi. Folk som tänker på merförsäljning skall hyllas!

Men..maten. Helt plötsligt har det dykt upp en hel disk med kaffemaskiner av allehanda slag. Dessutom finns det en sandwichkille som står och gör färska mackor, har hand om lite varma korvar (som piskar alla svenska rullgrillskorvar vilken dag i veckan som helst) och håller det rent och fräsch vid ståborden. Avnjöt en "schnitzelbrötchen" på stående fot. Köttigt på gränsen till köttchock. Men bara på gränsen. Chief Driver tog en "FrikadellenBrötchen" som vid närmare eftertanke verkade vara det bättre valet. Lite mer "juicy", typ.

Till detta kan kan läggas en kyldisk med så mycket olika drycker att valet blev nästintill omöjligt.

För er som har traumatiska upplevelser kring detta - ge Autobahn och dess mackar/mackor ett förnyat förtroende. Det är värt det.

Kommer aldrig att bli en "stjärnkrogs"-upplevelse, men bättre än sunkig pulvermosmåltid på Statoil är det minsann.

Inga kommentarer: