5 juli 2005

Kulglass/Mjukglass/Frozen Yoghurt

Ok. Nu skall vi sticka ut hakan lite. Och även be om lite feedback.

Sommarnjutning - vilken är egentligen bäst? Vi tycker såhär:

Kulglass - gillar vi inte. Som företeelse alltså. Man kan äta det hemma (då under benämningen "hårdglass"). Kulglass är folk som dricker mellanmjölk och beställer McFeast. Ganska förutsägbart och "gyllene medelväg" över det. Dessutom väljer folk sällan de mer annorlunda smakerna, blir oftast "choklad, pistage, jordgubb eller "gammaldags vanilj, den är lite godare än vanlig vanilj...." Bo-ho-ri-hing säger vi.

Frozen Yoghurt - nytt(nästan), fräscht, flashigt. Oftast ganska fattigt. 7-11 har en variant som är okej, billig och full med iskristaller. Men det funkar. Har ju låg fetthalt - och då kan man ju "unna sig en" utan att få alltför dåligt samvete. Bästa Frozen Yoghurten vi vet är den i Gallerian i Stockholm. Ta deras "Apple Pie"-smak, be dom rulla den i START!-strösslet. Supergott.

Mjukglass - absoluta favoriten. Sensuellt, syndigt mjukt och följsamt. Som en erotisk novell för ögat och för munnen. Helst utan tillbehör.
Eller ta en "Rippelstrut" på Ribersborgsstranden i Malmö, glasskiosken vid T-bryggan. Mjukglass med en grop i mitten som är fylld med chokladsås. Nästintill en mjukporr-upplevelse att äta en sån(om vi nu hade vetat hur mjukporr, eller annan porr för den delen, såg ut).

Pinnglass lämnar vi därhän. Det är en helt annan grej.

9 kommentarer:

Dilona sa...

Bäst är, som ni redan listat ut, mjukglassen. Den är nästan helig. Näst bäst är kulglass från Glasskulturen i Lund. Det är så lite kulglass som kulglass kan bli. Mjukt, läckra (lite ovanliga) smaker och helt himmelskt. Har ni inte testat så gör det. Jag rekommenderar smaken marängswish (eller hur det nu stavas) ihop med daimcocos, men det finns många andra smaker också. Lycka till med glassätandet!

Anna sa...

Bäst är sorbet! Särskilt mango eller hallon. Inte jordgubb, den är för mjäkig.

Dubbelmackan sa...

Bosses rular. Bosses glass i Linköping har inte Sveriges, utan VÄRLDENS, godaste glass. Inkluderat den i USA och Italien. Pröva deras hemgjorda jordgubbsmjukglass och dö.

Helena skriver sa...

men det är faktiskt skillnad på kulglass och kulglass!

Gelaterian vid Fridhemsplan i Sthlm. Mmmmmmmm, gröna-äpplen-sorbet, tiramisuglass, choklad med chili... mmmmmm

LipGloss bitch sa...

Mjukglass kan vara underbart, men också hur käckligt som helst. En god är krämig, tät och tung, en äcklig är fluffig, lätt med en syntetisk bismak av nåt som antagligen ska likna vanilj. Den senare finns det tyvärr allt för många av.
Bästa mjukglassen hittar man i kiosken i Lekeryd utanför Huskvarna. Är ni i trakten så ta er dit! Jag lovar, den är suverän.

Kulglass är snusk. Större bakteriehärd får man leta efter.

Husse sa...

Kulglass är snusk, ja eller hur...?

Mjukglass däremot är väl den värsta bakterie-härd man kan utsättas för. Påminner gärna X-tian om den anekdot har berättade förra sommaren om mjukglassförsäljaren i Bjärred som på en fråga vad glassen innehöll svarade: "Det är väl kalluft och lite bakterier..."

Mjukglass är för småbarn och svenskar. Om man beger sig till mer högtstående matkulturer så finner man sällan annat än kulglass som ju också finns i ungefär tremiljoner fler smaker än kulglass. Jag rankar t.o.m pinnglass högre än mjukglass.

lisa sa...

när man vet hur mjukglass ser ut när det hälls/stöts i maskinen, hur förbannat jobbigt det är att få upp spill(hårdare än cement) och hur svårt det är att få rent en mjukglassmaskin, så hamnar mjukglass längst ner på listan.

mjukglass är boring om något.
tacka vet jag olof viktors yoghurt glass.

Anonym sa...

du skrev om seven elevens skitiga yoghurtglass.

KÖP INTE DEN
STÖD DOM INTE
DEN INNEHÅLLEr NERVGIFTET ASPARTAM
så att dom ska spara 30öre.

de gör en glass för en 1,50 å säljer för 19:-

Anonym sa...

dessutom har seven eleven också amerikansk choklad GENMODIFIERAD GMO BROWNIES som är väldigt skadligt.
dessutom utan att informera kunderna har dom proppat oss fulla med skiten i 15år.