16 juni 2005

Max Buffalo "Wings" - utan luft under vingarna

MAX Hamburgerrestauranger har blandat sin norrländska själ med en dos Buffalokryddning. Man erbjuder Kycklingsallad, Kycklingburgare och Buffalo "wings". Notera "-teknen. Vi har inte satt dit dem, det har MAX gjort. Beskrivningen på hemsidan är "..saftiga benfria kycklingbitar.." Woah, vänta lite nu. En kycklingvinge utan ben.. Hur har den stackarn flugit då under sina tider som frigående liten gul parvel? Ja, nu är ju sanningen den att MAX inte serverar Wings. Man serverar Nuggets. Vanliga kycklingbitar alltså. Därav "-tecknen. Vi kommer tillbax till det.

Smaken då? Jo, saftiga Nuggets är det. Testteamet valde såserna "Ranch" och "Superhot". Grejen är att man skall först doppa i den heta såsen och sedan i den svalkande "Blue Cheese" eller "Ranch". Detta står tydligt illustrerat på "Nuggets"-lådan. Det blir lite kladdigt. Men såsen "SuperHot" är just super-het. Så den svalkande "Ranch":en kommer till räddning som en len sommarbris i munnen. Ganska gott alltså. Man får 2 selleristänger till oxå. Det är gott att dippa med.

Hur eller hur. Buffalo-känslan infinner sig tack vare såserna och sellerin. Men känslan är ändå som bortblåst när man sitter med en "Nugget" i handen och förväntar sig en sjysst liten spicy vinge. Och i vår värld så brukar inte Wings vara friterade, de är grillade. Så inga vingar och adderad panering ger en riktig besvikelse, smaken till trots.

Kunde man inte bättre? Var man lat när man tog fram den här produkten? "Vi orkar inte ta fram riktiga vingar eller komma på ett bättre namn." Nä, här har MAX gjort det alldeles för lätt för sig, lägga till "-tecken.... pfft! Mycket besvikna är vi på redaktionen. "Buffalo Bits", "Spicy Chicken Pieces" - ja, ALLA andra förslag hade varit bättre än att lägga till "-tecken.
Vad bli nästa grej "Starköl"(lättöl utan all den där jobbiga alkoholen)?

(Not: exakt hela redaktionen vet att det heter citationstecken, men orkar inte skriva det i löpande text ca 100ggr)

Inga kommentarer: