14 juni 2005

Jensens Böfhus - en köttig historia

Fick tillfälle att traktera citys mest Danska restaurang med en av våra läsare idag. På rekommendation så är man ju tvungen att agera. Sagt o gjort, med senaste Jensens-besöket i Malmö för 4 år sen i färskt minne stegade 2 (mat)glada pojkar in i en fräsch och ljus lokal. Trevlig personal tog emot och tilldelade oss ett bord långt in i lokalen. Långt ifrån dessertbuffén, vilket ju var synd, men då denna inte ingick i lunch-testet så led vi inga större kval.

Den mer vane av oss två(inte jag) föreslog "Jensens Lunchbiff" 190 alt. 250 gram kött, råstekt potatis och whiskysås. Då vi skulle jobba båda två under eftermiddagen så bytte vi whiskysåsen mot pepparsås.

Sen väntade vi. Och väntade. Sedan kom våra drycker. Sedan väntade vi en stund till. Nånstans här kanske man skall inse att Danmark är det mest sydliga av de nordiska länderna och därmed är mer "manaña" än oss övriga nordbor. Å andra sidan måste man oxå inse att hemligheten till en lönsam lunchrestaurang är ju omsättning, inte kvarsittning.

Tids nog kom maten. Guuud vad gott. Min mediumstekta köttbit smälte i munnen. Rejäl var den oxå(inte munnen, köttbiten). Potatisen var hårt stekt. Det gillar jag, så det var ju finemang. Pepparsåsen var lite lömsk. Mjäkig inledning men med ett något starkare avslut, rund smak. Kan dock peppras upp lite om man är lagd åt det hållet.

Worth the wait? Nja, alltså lunchtiden är ju tajt redan som den är. Att då lägga en massa tid på att vänta känns inte optimalt. Och då tappar vi ju hela konceptet "Fast Food".

Men gött var det. Bra kött till skaplig peng. I det här fallet dessutom trevligt sällskap. Vi på redaktionen känner ju oss lite ensamma ibland. Så har du ett uppslag eller bara vill vara med - säg till. Vi älskar sällskap. Och snabb mat.

(Tack till Pär Ahrling, fast food-afficionado och inspiratör!)

Inga kommentarer: