23 juni 2005

Along came Polly

Polly, denna något svårplacerade konfektyr. "Farmors-karra" eller tuff, långlivad ungdomsfavorit? Anyway, Along came Polly med 2 nya smaker.

Cloetta själva ger oss en bakgrund:
"Polly[Original.Reds. anm] är chokladöverdragna skumkulor i 3 smaker: de ljusa kulorna är av arrak och smörkola, de mörka har en smak av vanilj.
Från början var Polly en Svea-produkt och föddes 1965. I Candelias händer växte Polly ordentligt, framförallt under 60-talet. Nu tillhör Polly ett av Cloetta Fazers främsta varumärken och är uppskattat av godisnjutaren.Sveriges populäraste chokladkulor!"


I vilket fall som helst så verkar de vara poppis, eftersom de lever kvar år efter år.

Nu finns det 2 nya smaker, Polly tar steget in i 2000-talet. Och vi har testat båda:

Produktbeskrivning:
Polly Cappuccino Mint ger en omväxlande smak av kaffe, mint och den välkända Polly chokladsmaken.Produkten består av 2/3 delar ljusa Polly med smak av choklad och kaffe samt 1/3 del mörka Polly med smak av choklad och mint


Polly Fruities ger en omväxlande smak av en blandning av fruktsmaker och den välkända Polly chokladsmaken. Produkten av 2/3 ljusa Polly med smak av choklad och banan resp smultron samt 1/3 mörka Polly med smak av choklad och blåbär.

FastFoodLovers tycker:
Polly Cappucino Mint är den mer vuxna smaken. Om man gillar kaffegodis så är detta the #1 choice. Gör man inte det, köp inte Polly Cappucino Mint. Fräshören i minten gör ju att det är favoriten i påsen för oss.

Polly Fruities har ju det problemet att det är 3 smaker, men 2 färger(mörk o ljus choklad). Eftersom ingen på redaktionen gillar den konstgjorda banansmaken så blir det ju ett problem. Tänk er själva när vi, i vår jakt på smultronsmaken får 8 bananPolly - i RAD! Men allt för er. Blåbär är en smak-hit, smultronsmaken är något svag och banan är bara äckligt.
Totalt är det lite för sött för vuxna smaklökar. För barnmunnen är detta nyårsafton året runt.

(Pollyhistoria och innehållsförteckning från www.cloetta.se)

Inga kommentarer: