11 okt. 2001

Heute Knoblauch!

Allting har en ände, korven den har två!

Nu är det sista veckan för McDonald's kampanj med ny burgare varje vecka. Och vilken tid det har varit. Glädjen har stått högt i tak och snålvattnet har runnit som forsande älvar på redaktionen.

Nu direkt till sista skapelsen under kampanjen:

McGarlic - Hamburgare i solrosbröd med vitlöksmajonnäs,färsk gurka, sallad och lök.

Historiskt kunniga snabbmatsälskare kommer ju ihåg Garlic McFeast-kampanjen som gick i augusti -98 (ja, tänk vad tiden går fort..) och den succé som den rönte. Skall detta vara en utmanare eller är det knock-out i första ronden?

Vet ej hur många av läsarna som noterade att det står färsk gurka. För det står det. Och det är det. Vid första anblicken tänker man kanske inte på det, burgaren ser fin ut med mitt nya favoritbröd, solrosbrödet, helheten ger ett stabilt intryck, greppvänligheten likaså.

Vid första tuggan slår det en som en gömd gädda i vassen. Gurkan smakar konstigt, nej förresten, hela burgaren smakar konstigt...Men det är gurkan som är boven. Det smaka som mamma har gjort en hamburgare. Och då menar vi inte "mammas-fantastiskt-goda-hemgrillade-burgare" utan "mamma-på-70-talet-som-inte-har-en aning-och-försöker-göra-hamburgare-för-första-gången"-hamburgare. En del förstår säkert vad jag menar. Vitlöksdressingen är precis lagom kraftig för att ge bra bett ifrån sig och i kombination med den färska löken blir det en lite mer kraftig smak, lite klös i, typ. Vitlöksmajonnäsen är inte av den halvsvettiga dressing som serveras på mindre nogräknade snabbmatssyltor, utan en riktigt hit. Tyvärr skapar gurkan problem i den här hamburgaren. Precis som den fula ankungen så är den här en alltför annorlunda ingrediens i en hamburgare. Till skillnad från sagan så blir det minsann ingen svan av den här gurkan inte, den är och förblir en ful ankunge i fel sällskap. Synd annars på en mycket bra produkt i övrigt.

Rekommenderar den för den goda smaken, men måste tyvärr också rekommendera en beställning "utan gurka, tack". Såvida ni ej vill uppleva era mödrars trevande försök till snabbmatlagning från er barndom.

Kampanjen som helhet:
Vad var bäst? Vad var sämst? Frågor som vi alla ställt oss nu under kampanjperioden. Här kommer svaren:

Vad var bäst? Bäst var att se lite nytänkande, lite snabbhet och en vilja till förändring
Vad var sämst?: Sämst var att det var för många burgare under kort tid, kanske en möjlighet med "släpande burgare" dvs en ny produkt varje vecka, som ligger kvar i två, och en gammal faller bort. Då hade fler fått möjlighet att prova och trafiken hade ökat. Det tror iallafall jag!
Men vilka hamburgare var bäst då? Okej här kör vi!

5p Grilled Chicken. En ny stjärna är född. Klar vinnare
4p McBlue Cheese. Vann på sin vuxna smak, en vågad dribbling av "Dodde's", som gick hem.
3p Chicken McBacon. Nästan en 4p. Lite minus för McD's bacon som inte riktigt håller världsklass. Mycket bra smakkobination dock
2p McGarlic. Gurkan! Annars en utmanare.
1p BBQ McBacon. Vilken sås, gudomlig! Men annars ganska medioker, torr och brun-tråkig.

- ÖVRIGT
* Äntligen finns Kingen på nätet, kolla in http://www.burgerking.se/ och lägg upp det som "Favorit"

Har inte så mycket mer att rapportera just nu. Den tunga arbetsbördan på redaktionen har krävt sina offer och vi går nu in i en period av lite längre informationsinsamling. Men hav förtröstan! När vi återkommer skall vi presentera lite spännande djupdykningar från Sibylla, Max och en liten outsider - Günthers Korvar från hela Världen. Och mer än så, men det får ni se då!

Er virtuella mattant -
Christian Nilsson